2-2-2013 RKDVC D4 – DESK D4 OPNIEUW WINST 2-4

03-02-2013 om 00:47 JO13-4, Pupillen, Wedstrijdverslagen

Op het laatste moment wisten we nog een oefenwedstrijd te regelen tegen een voor ons bekende tegenstander. Voor de derde keer dit seizoen tegen RKDVC, 1 keer winst 1 keer verlies was de tussenbalans. We traden aan met twee spelers uit andere elftallen, Thijn van Riel uit de E1 en Tim van Mook van de D5.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

Vanaf het begin werd onmiddellijk druk gezet op de verdediging van RKDVC en in de 5e minuut was het al raak, Fabio gaf vanaf het middenveld een steekbal in ruimte achter de verdediging waar Ali met zijn snelheid goed gebruik van maakte en in een rechtstreeks duel met zijn tegenstander een schouderduw uitdeelde en zodoende vrij voor de goal kwam, waarna hij beheerst de bal langs de doelman schoof 0-1. Na het doelpunt was de wedstrijd meer in evenwicht en werden er stevige duels op het middenveld met Bernard, Daan, en Fabio uitgevochten, de verdediging met Tim van Mook en Tim Dingemans op de backposities en Bram en Wessel in het centrum bleef toch redelijk gemakkelijk overeind. In de 16e minuut brak RKDVC door en kwam een rare klutsbal voor de voeten van een RKDVC speler die onberispelijk in het doel schoof 1-1. Lang kon RKDVC niet genieten van de gelijkmaker. Via een fraaie opbouw van achteruit belandde de bal Bij Fabio die Alessandro de diepte instuurde, oog in oog met de keeper bedacht hij zich geen moment en schoof de bal eenvoudig langs de keeper 1-2. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de tweede helft hadden we meer grip op de wedstrijd en kregen we al snel weer wat mogelijkheden via Max die af en toe gevaarlijk doorkwam over links, Jelte die na zijn blessure laat zien dat hij weer helemaal terug is en Thijn die vanaf de links midden gevaarlijk doorschoof, in de 10 minuut was Daan het dichtst bij de 1-3 maar kreeg de bal niet goed onder controle. In de 14e minuut zette Ali Alessandro alleen voor de goal en telde iedereen de goal al, echter de bal ging jammerlijk naast. Twee minuten later bediende Daan Alessandro opnieuw op maat en nu was het wel raak en stond meer dan terecht de 1-3 op het bord. Keeper Orlando hoefde zelden in te grijpen maar op de momenten dat hij het moest doen deed hij dat bijzonder goed. De mannen gingen op zoek naar meer doelpunten. Na een doorbraak van David van het middenveld gaf hij de bal mee aan Alessandro deze speelde de bal naar Fabio die de bal met links aannam en de bal met rechts vanaf de 16 meter in de hoek legde 1-4. In de laatste minuut kreeg RKDVC nog een laatste mogelijkheid tot scoren met een mooie combinatie kwam de spits vrij voor de goal en tekende de eindstand 2-4 aan.

Van de drie wedstrijden was dit zeker de beste wedstrijd, alle mannen hebben weer veel inzet en passie laten zien, zo zien we het graag! Ook Thijn en Tim bedankt voor jullie inzet.

Raymond van der Lee

Tags: , , , ,