DESK JO9-1 – RKDVC JO9-2 (2-1)

11-04-2017 om 23:47 JO9-1, Wedstrijdverslagen

2017-04-08-desk-jo9-1-rkdvc-jo9-2

DESK wint nipt!

DESK JO9-1 speelde afgelopen zaterdag een zware wedstrijd tegen RKDVC JO9-2. De uitwedstrijd werd eerder nipt gewonnen door DESK en zaterdag moest de ploeg van trainers Ron, Mark, Peter en Dieter vol aan de bak.

Onder leiding van scheidsrechter Ed van Ham gaven de spelers van beide teams hun groet voor de aftrap van de wedstrijd.

DESK begint slap en is niet fel genoeg, wat we gewend zijn van de jongens. Het spel golft op en neer en RKDVC komt er ook goed voetballend uit. Een schot van Stijn richting het doel van RKDVC, wordt door Ché in de lucht terug gespeeld. Toch komt DESK op voorsprong, nadat Ché Cleijn een-op-een op de doelman afstormt en de bal binnen prikt. De ruimte tussen de verdedigers Timm, Noud, Siem en Tygo en de middenvelders/aanvallers Ties, Ruben, Kian, Stijn en Ché is te groot. Er vallen gaten en RKDVC profiteert daar goed van. De ploeg uit Drunen blijft knokken en weet DESK terug te dringen en de gelijkmaker valt. Stand 1-1

Timm de Jong speelt een uitstekende wedstrijd en haalt menig aanval van RKDVC er uit. Het is het loodzware wedstrijd voor Siem, Tygo en Noud die flink aan de bak moeten tegen de aanvallers uit Drunen. DESK blijft toch op de been en gaat iets meer druk zetten op de tegenstander. Ruben Smit die de hele flank bestrijkt haalt de meeste meters tijdens het duel. Stijn, Kian en Ties proberen de verdediging van RKDVC stuk te spelen. De druk wordt opgevoerd en door een klutsbal in de verdediging van RKDVC weet Ché toch zijn grote teen tegen de bal aan te krijgen en deze achter de doelman te plaatsen.

Het tweede deel van de tweede helft is het peentjes zweten langs de zijlijn. Met de billen samengeknepen is het doelman Thijn Delsasso die de ene na de andere aanval van RKDVC weet tegen te houden. De thuisploeg kruipt door het oog van de naald en is enorm opgelucht als het eindsignaal klinkt van scheidsrechter van Ham. De uitslag was gezien het spelbeeld niet verdiend, maar ook zulke wedstrijden moet je winnen om kampioen te worden. Het had zo maar 2-5 voor RKDVC kunnen zijn als de kansen er in gevlogen waren. De trainers complimenteerden unaniem de trainer van de gastploeg met het getoonde spel.

DESK speelde niet op niveau tijdens deze wedstrijd en zal aanstaande zaterdag vol aan de bak moeten tegen een pittige tegenstander uit Sprang-Capelle. SSC’55 uit, altijd lastig!

Bekijk hier het fotoverslag van Loes van Bavel!

Tags: