Olympia ’60 JO9-2 – DESK JO9-3 (0-8)

11-04-2017 om 22:38 JO9-3, Wedstrijdverslagen

2017-04-08-olympia-DESK-jo9-3

Op zaterdag 8 april stond een zeer vroege wedstrijd op het programma. Toch was iedereen er klaar voor om na een warming-up en de gebruikelijke instructies er vol voor te gaan. Vanaf het begin zat de scherpte er goed in wat resulteerde in een snelle 1e treffer van Jules. Dan is het de beurt aan Olympia die een corner krijgen, de genomen trap werd door niemand aangeraakt en ging maar net voorlangs….

We gaan verder en bij een 100% kans op de 0-2 lopen Tim en Jules elkaar in de weg en moeten we nog even wachten op de 2e treffer. Even later is het al zover als Koen de Swart een corner weet binnen te schieten (0-2). Dan soleert Jules er weer op los maar verzuimt hij de bal binnen te leggen, maar is Koen er als de kippen bij en weet in de rebound de 0-3 te noteren! Tom laat zich weer zien als een echte teamplayer, hij doet veel werk en brengt anderen in stelling om te scoren.

Na twee wedstrijden op rij te hebben verloren heeft DESK de smaak weer te pakken en gaat het snel. Kort na de 0-3 is het alweer raak (Koen) en ligt de 4e erin. Als Tim de matige keeper nog maar eens test….is het bij rust al 0-5.

In de rust heerst een ontspannen sfeer “we hebben ze helemaal onder de duim”.

De 2e helft heeft de DESKdefensie nagenoeg alles onder controle. Thei en Thijn zitten er kort op en Jayden maakt zoals iedere wedstrijd weer zijn vele meters en maken het samen de tegenstander onmogelijk een aanval op te zetten. Hierdoor kan Tygo na een invalbeurt op de rechtervleugel gaan spelen. De 6e treffer komt tot stand door een gevaarlijke voorzet van Tygo, die door een Olympia speler ongelukkig in het eigen doel word gewerkt. Tot er een schermutseling voor het DESK doel plaatsvind…..een schot volgt en spat op de lat boven doelman Delsasso. Als hij de bal snel uittrapt richting de rechtervleugel, waar veel ruimte ligt en Tygo inmiddels al is vertrokken, duikt Tim voor het doel op. Ze weten elkaar te vinden en in tweede instantie weet Tim de 0-7 op het scorebord te brengen.

Er word een vreugde dans gehouden en de lol kan niet op. Jules stijgt tot grote hoogte, draagt zijn team als aanvoerder en maakt ook nog de 8e voor DESK. De wedstrijd word afgefloten bij een 0-8 eindstand.

Op het veld zijn allerlei vreugde taferelen te zien, buikschuivers, de vreugdedans en zelfs de fanatieke aanhang word in het feestgedruis betrokken en getrakteerd op het overige water uit de bidons…. Het bleef nog lang onrustig op het sportcomplex in Dongen.

Volgende week 15 april spelen we om 11 uur de thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand waarin “we nog iets recht te zetten” hebben…..

Bekijk hier alle foto’s van het fotoverslag van Marco v/d Linden

Tags: