RKDVC MO11 – DESK MO11 (0-4)

11-04-2017 om 22:57 MO11-1, Wedstrijdverslagen

2017-04-08-rkdvc-mo11-deskmo11

Meiden DESK zetten concurrent opzij!

Deze wedstrijd tegen RKDVC stond al weken lang in het geheugen gegrift van de meiden. In de thuiswedstrijd werd namelijk onterecht verloren met 2-1, wat de enige verliespartij tot nu toe is in de voorjaarscompetitie. Kortom, de meiden wilde graag wat rechtzetten. Bij eventuele winst zou RKDVC wellicht afhaken voor het fel begeerde kampioenschap. Met de wetenschap dat de laatste keer dat de meiden om 9:00 moesten voetballen, ze wat slaperig uit de startblokken kwamen, had de coach (en ook de vrouw van de coach) wat extra maatregelen getroffen.

Een goede voorbereiding, een felle warming up, en zeker de “rensnoepjes” zouden moeten zorgen dat vanaf minuut 1 de strijd kon worden aangegaan. En zo geschiedde! Vanaf minuut 1 was het weer overduidelijk wie vandaag de bovenliggende partij zou zijn. Uiteraard de meiden van Desk MO11-1.

In de eerste helft bleef het toch nog erg lang spannend. Echter 5 minuten voor de rust werd het dan toch 0-1, uit een fantastisch genomen hoekschop van Maartje Kooij.

In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet, en kregen de meiden nogmaals een lekker rensnoepje. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Mooi aanvallen, goed overspelen, enorme strijd resulteerde wederom in vele kansen. De sporadische aanvallen van RKDVC werden vakkundig teniet gedaan door de sterke verdediging dan wel door fantastische reddingen van onze keepster Eva. Die was vandaag werkelijk niet te kloppen.

Gelukkig voor de ouders en de coach werd er al snel de 0-2 en 0-3 gemaakt, waardoor de spanningsboog enigszins wat verslapte. De 0-4 was de kers op de taart. Na het laatste fluitsignaal waren de meiden uiteraard uitzinnig van vreugde. En terecht!

Maartje, Femke, Marie-Louise, Maartje, Nessa, Jesmay, Eva, Nova en Emily, jullie zijn toppers!

Met deze overwinning is RKDVC opzij gezet als kampioenskandidaat en staan de meiden alleen bovenaan de ranglijst.

Tags: ,