SSC’55 JO9-1 – DESK JO9-1 (0-7)

15-04-2017 om 14:57 JO9-1, Wedstrijdverslagen

2017-04-15-ssc-desk-jo9-1

Op weg naar het kampioenschap!

DESK JO9-1 lag er op vrijdagavond al vroeg in, want de return in Sprang-Capelle stond op het wedstrijdprogramma voor de jongens van DESK JO9-1. Een taaie tegenstander met gevaarlijke spelers in de gelederen.

Om 08:00u zaterdagochtend stonden de spelers van DESK in een volle kleedkamer bij SSC’55. Drie dubbele boeking in de kleedkamers, maar dat bracht het team niet van slag. Een korte wedstrijdbespreking en een scherpe warming-up voor de return tegen de leeftijdsgenoten.

De handjes worden geschud en de bal rolt op veld twee. DESK nog niet helemaal wakker in de beginfase van de wedstrijd ziet dat SSC’55 ook kan voetballen zonder de aanwezigheid van twee spelers die er op de Eikendijk wel bij waren. Het spel gaat op en neer en beide teams creëren kansen. Doelman Thijn Delsasso staat weer zijn mannetje onder de lat van DESK en stopt een aanval van SSC.

Na enkele minuten spelen krijgt DESK meer grip op de tegenstander en houdt het de flanken goed bezet. Er wordt goed overgespeeld en goed druk gezet op de tegenstander. De score wordt geopend door een mooie aanval van DESK die afgerond wordt door Ruben Smit. Het doelpunt werkt bevrijdend, want daarna is DESK niet meer te stoppen.

Een schitterende combinatie opgezet door Noud de Kock en Stijn van de Pas zorgt na een lekkere pass van Stijn, dat Ché op het doel van SSC kan afstormen en de bal binnen prikt. Stand 0-2 voor DESK. SSC komt er nog een enkele keer uit en zet de verdedigers Siem Rombouts, Tygo van Gorp en Timm de Jong ook aan het werk. Keeper Delsasso is wederom in goeie doen en komt op tijd uit zijn doel om een aanval van SSC te stoppen.

Kort voor rust is het Kian van der Velden die de linkerflank bestrijkt. De eerste tegenstander is hij kwijt en trekt een sprint naar de achterlijn. Daar zijn het twee verdedigers van SSC die het Kian moeilijk proberen te maken, maar onze kleine pingelaar slaagt er in de bal voor te trekken op de inkomende Stijn. Stijn, met zijn neus voor de juiste positie, prikt de bal achter de doelman in het geel-zwart.

Beide ploegen gaan met een 0-3 stand de rust in.

Na rust is het weer DESK, die weer het initiatief neemt. Er werd prima gespeeld en de zijkanten worden goed gevonden. Stijn van de Pas, onze mini Messi, speelt in zijn eentje de hele defensie van de tegenstander zoek en wurmt zich knap met de bal aan de voet tussen vier tegenstanders door. Zijn dribbel wordt beloond met zijn tweede treffer van de ochtend.

Kort daarna is het weer Stijn die de hoofdrol op eist. Een schitterende aanval van DESK waar, via een combinatie tussen Noud en Siem, Stijn weer op het doel van SSC af kan stormen. In de achtervolging wordt Stijn aangetikt en de scheids geeft een scheidsrechterbal. Stijn heel even aangeslagen staat voor de stuiterende bal, neemt deze na de stuit mee en kegelt deze snoeihard in de rechterbovenhoek. DESK op een riante 0-5 voorsprong.
Op beide flanken wordt er hard gewerkt door Ruben Smit en Ties van Laarhoven. Ties wordt flink geraakt en gaat geblesseerd van het veld. Een flinke tik op zijn enkel, die al gehavend was na het met losse handen fietsen en de aanraking met een stoeprand in het Straotje.
De gretigheid van DESK wordt na een corner weer duidelijk. De bal blijft in de kluts voor het doel van SSC hangen en Ché Cleijn pikt zijn tweede van de ochtend mee. Tygo van Gorp en Siem Rombouts zetten een combinatie op en brengen Stijn van de Pas weer in stelling om te scoren. Stijn tekent zijn vierde doelpunt van de wedstrijd aan en zet een zuivere hattrick in de tweede helft op het scorebord.
De wedstrijd wordt afgefloten en kende een prima spelend DESK JO9-1. Het wordt gevierd met een bowling strike van Stijn en zijn team. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Dussense Boys, waar de ploeg officieus kampioen kan worden. Maar dan moet er wel gewonnen worden tegen de goed voetballende Boys uit Dussen. Deze tegenstander won immers vorige week nog met 5-2 van RKDVC, waar DESK het vorige week enorm moeilijk tegen had.
DESK JO9-1 op weg naar het kampioenschap, met nog twee wedstrijden te gaan. Nog steeds een ongeslagen status, met alleen een gelijkspel tegen WSC. Alles is mogelijk, maar als er zo gevoetbald wordt als vandaag dan zit het kampioenschap er absoluut in.

Tags: ,