DESK JO9-3 – SC ’t Zand JO9-4 (2-0)

19-04-2017 om 20:01 JO9-3, Wedstrijdverslagen

2017-04-15-desk-jo9-3-sc-zand

“Revanche op de Eikendijk”

Met de nipt verloren uitwedstrijd in het achterhoofd begon DESK JO9-3 aan de voorbereidingen van de thuiswedstrijd in de strijd om de 2e plaats. De opstelling en de wisselspelers waren bepaald door de coach, dus op naar het veld voor de warming up…… Daar aangekomen was het halve team zoek. Er bleek onder de bezoekende toeschouwers ene Guus Meeuwis rond te lopen. Toen aanvoerder Thijn Hendrikx zijn team compleet had kon er begonnen worden “Wie, Guus?, nooit van gehoord…, concentratie en snel aan de slag!” riep de coach.
Even later klonk het startsignaal van de wedstrijd, vanaf de aftrap ging Tim rechtstreeks richting het doel van ’t Zand. Niet meer dan een corner voor DESK leverde het op. De thuisploeg was vanaf het begin scherp, combineerde goed, had samen vele kansen, dit resulteerde in ontelbare corners en schoten op het doel van de tegenstander. Daar bleek vandaag een prima keeper onder de lat te staan die het keer op keer voor elkaar kreeg de gevaarlijke uitbraken onschadelijk te maken. Als SC ’t Zand er met 4 man uit kwam, ruimden Thijn en Thei vakkundig het gevaar uit de weg. Ook Jayden maakte het de spelers van ’t Zand moeilijk door in een vrije rol over het veld tekeer te gaan. Veel meer dan een afstandsschot, dat in handen van Thyn Delsasso belandde, was er voor de Tilburgers niet. Vlak voor rust valt de bevrijdende treffer in ons voordeel als Siem een corner voor het doel ”gooit” en Tim de bal buiten bereik van de keeper binnen kopt. 1-0!!!
De 2e helft is een kopie van de 1e, echter werd er meer gebruik gemaakt van de ruimte aan de zijkanten. Eerst Tom op rechts, na de wissel Siem, er werden door hen veel ballen ingespeeld en zij maakten hun meters. Jules zorgde er in zijn eentje voor, dat zijn 2 directe tegenstanders nu nog zitten te balen, door ze aan alle kanten te passeren…. Noud speelde prima centraal en sloot goed aan bij balbezit voor DESK.

Nog steeds stond de magere, maar spannende 1-0 op het scorebord door toedoen van nog steeds diezelfde uitstekende keeper. Zo’n 5 minuten voor het eind is er wéér een corner voor DESK…. De bal word voorgegooid en een schot van Tim volgt…….de paal!!!…wéér net niet. Jayden gaat voor de rebound, ook niet en dan gaat de bal in de kluts via het been van een verdediger in het eigen doel.

Eindelijk valt de beslissende 2e goal en zijn we opgelucht. Er werd nog even doorgespeeld, maar het bleef, dankzij de Tilburgse keeper, die na afloop teleurgesteld de complimenten in ontvangst nam, maar bij 2-0.

Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper DVVC…..

Bekijk hier het fotoverslag van Marco.

Tags: ,