DESK JO9-1 Kampioen!

22-04-2017 om 23:23 DESK Nieuws, JO9-1, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2017-kampioen-DESK_JO9-1

Ongeslagen kampioen!

De meivakantie was begonnen en twee vaste spelers van DESK JO9-1 konden vanwege hun vakantieplannen in het buitenland helaas niet van de partij zijn, bij de kampioenspot zaterdagmiddag om 12:00u op het heilige gras van DESK.

Timm de Jong, vertoefde aan de ranja in het zonnige Tenerife en wenste zijn teammaten veel succes voor de wedstrijd via een ingesproken boodschap. Ruben Smit, zat aan het stokbrood in Frankrijk en had zijn wedstrijdshirt meegenomen op vakantie en stuurde een foto van hem in zijn shirt door. Geweldige betrokkenheid en jammer dat ze er niet bij konden zijn.

De wedstrijd tegen Dussense Boys begon met een minuut stilte. Het overlijden van de oud-secretaris van Dussense Boys werd met stilte en respect voorafgaand aan het duel DESK – Dussense Boys gestart. Na de minuut floot scheidsrechter Fabio v/d Lee af voor de aftrap. Het was gelijk duidelijk dat Dussense Boys het DESK niet zomaar kado zou gaan doen deze middag. De ploeg uit Dussen kwam in de beginfase goed aanvallend door en DESK had hier even moeite mee. De spelers van DESK moesten nog even wakker geschud worden, of waren het misschien de kampioenskriebels die het spel wat zenuwachtig lieten verlopen.

In de beginfase gaat de wedstrijd gelijk op. De verdedigers Noud de Kock, Tygo van Gorp en Siem Rombouts konden aan de bak, want de tegenstander gaf zich absoluut niet gewonnen. De ploeg van DESK moest feller worden en eerder druk zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Stijn v/d Pas, altijd fel in de duels, blijft de tegenstander aan de bal opjagen en de bal valt voor zijn favoriete voet. Het bevrijdende schot van Stijn spatte tegen de touwen en DESK komt op een 1-0 voorsprong.

De vele supporters die DESK JO9-1 langs de lijn op het hoofdveld aanmoedigen, zien dat DESK meer initiatief neemt en het kansen krijgt. Kian v/d Velden neemt de bal ineens op zijn voet na een corner, maar poeiert de bal net naast. Niet lang daarna krijgt Tygo, door goed doorjagen en mee opkomen, de kans om de score uit te breiden. Zijn schot mist het doel op een haar. Ook Stijn, die de kans krijgt om zijn tweede op het scorebord te zetten, weet de uitstekend keepende doelman niet te passeren.

Het is rust en DESK leidt met 1-0

In de tweede helft begint DESK veel feller en gretiger. Direct na rust is het Ché Cleijn die de bal mee krijgt en keihard de bal in de rechter korte hoek plaatst. Weer is het de doelman uit Dussen, die DESK het scoren belet.  Ties van Laarhoven op de flank weet de bal bij Kian te plaatsen die hem vervolgens daarna diep kan spelen op Ché, die nu vanaf de linkerkant naar het doel van Dussen opstoomt. Ché kruist de verdediger van Dussen en poeiert met links de bal op het doel. Nu is het wel raak. DESK op een 2-0 voorsprong.

DESK creëert kansen en vindt steeds de doelman van Dussen als laatste horde in het doel. Kian v/d Velden gaat 1 op 1 op de doelman af, maar speelt de bal net iets te ver voor zich uit, waarna de doelman er eerder bij is. De verdediging van DESK blijft knap staan en schuift af en toe ook een linie door om mee aan te vallen.
Na een ingooi voor DESK ziet Siem dat Ché diep gaat en plaatst de bal loepzuiver met een volley bij Ché in de voeten. De tweede treffer voor de spits van DESK wordt genoteerd op het scorebord en DESK komt op een 3-0 voorsprong. Tygo van Gorp en Ties van Laarhoven blijven de tegenstander onder druk zetten en weten de bal over te nemen. Na een schitterende pass van Tygo belandt de bal weer bij Ché voor zijn voeten. Een loepzuivere hattrick wordt genoteerd, als Ché zijn derde doelpunt in de tweede helft mag bijschrijven.
De wedstrijd wordt volwassen uitgespeeld en doelman Thijn Delsasso hield zijn doel netjes schoon en is daar nu mee de minst gepasseerde doelman uit de competitie van DESK JO9-1. Door deze 4-0 overwinning en de ongeslagen status van DESK JO9-1 is het kampioenschap een feit.
Na de wedstrijd gingen de spelers met de kleren aan onder de douche en werd tijdens de uitreiking van de man-of-the-match bokaal, door trainer/leider Cleijn, gememoreerd aan de 4 seizoenen die de meesten in dit team al met elkaar voetballen. Daarnaast trainde Cleijn ook de meesten van dit team al vier jaar, vanaf de Kanjers, naar de F6, vervolgens eerste jaars F1 en dit seizoen de JO9-1 als tweede jaars. Een geweldige bekroning op vier jaar keihard knokken, pleiten voor een vaste doelman en ondersteuning van ervaren trainers bij DESK. Allemaal enorm bedankt daarvoor!
Op 6 mei vindt er nog de return tegen Baardwijk plaats. De ploeg wil de ongeslagen status behouden en zal ook deze wedstrijd er vol voor gaan. Ook op 6 mei zal de huldiging van de kampioen DESK JO9-1 plaats vinden nadat de ploeg weer terug op de Eikendijk is.
Wij feliciteren Tygo, Stijn, Noud, Ruben, Timm, Ties, Kian, Siem, Ché en in het bijzonder Thijn met het behalen van dit geweldige kampioenschap! Ook de complete staf Mark, Ron, Peter en Dieter gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

Tags: ,