DESK MO11-1 Kampioen!

22-04-2017 om 22:27 DESK Nieuws, MO11-1, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

Kampioen-MO11-2016-2017-site

Op weg naar een historische kampioenschap!

Afgelopen dinsdag stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen de leeftijdsgenoten uit Made. Bij winst zouden de DESK Meiden MO11-1 de laatste horde nemen op weg naar het historische kampioenschap. Voor zover we hebben kunnen nagaan is het nog nooit bij DESK voor gekomen dat een meiden MO11 team (voorheen E) als ware kampioen een competitie heeft beëindigd. De kampioenschappen bij de meiden van DESK werden in 2010-2011 gevierd, toen de MB1 onder leiding van trainer Hans Snoeren de competitie en de districtsbeker won dat seizoen. En het seizoen daarop (2011-2012) was het team van Wil Balvers en Vanessa van Engelen, DESK MC1, het kampioensteam.

De coach merkte een toch iets meer als gezonde spanning voor aanvang van de wedstrijd, wat zich uitte in hetgeen de meiden goed in zijn, en dat is veel praten …. Na een goede warming up, wat vaak een voorteken is, hoe strijdbaar een team is in een wedstrijd, werd er vol enthousiasme begonnen. Zeker in de eerste 10 minuten golfde het spel op en neer, en bleek dat de tegenstander ook een team van formaat in het veld had staan. DESK had echter toch een licht overwicht, maar had wederom wat moeite met het verzilveren van de kansen. Na een iets wat rommelige situatie in de achterhoede, schoot de tegenstander de bal hoog richting doel van onze keepster Eva, die er helaas niet bij kon: 1-0 voor de Madese boys.

Gelukkig lieten de meiden van DESK zich niet uit het veld slaan. Op karakter werd de ene na de andere mooie aanval weer op de mat gelegd. De coach bleef er rustig onder, aangezien het veldoverwicht op een bepaald moment vanzelf zou resulteren in doelpunten. De ouders daarentegen hadden wat meer moeite met het in bedwang houden van de zenuwen, maar moedigde de meiden enorm aan! De 1-1 kon dan ook niet uitblijven. Na wederom goed samenspel was het Jesmay die voor een lach zorgde op de gezichten van de speelster. Met deze stand werd er voor de rust gefloten.

In de kleedkamers waren de meiden het er allemaal over eens dat we met een overwinning naar huis zouden gaan, als we op deze manier zouden blijven voetballen. Getergd werd er dan ook weer begonnen aan de tweede helft. Vanaf de eerste minuut stond iedereen weer goed in positie en werd direct de aanval gezocht. Maartje Kooij was het laatste station van de aanval en schoot op doel: onhoudbaar voor de keepster van de tegenstander: 1-2 voor DESK. Er braken nog enkele spannende minuten aan. Madese boys legde zich er niet bij neer. De verdediging van DESK moest dan ook regelmatig ingrijpen, maar dat is aan Femke Kooij, Maartje de Jong, Nessa, Emily, Nova en Eva wel toevertrouwd. Of het nu om slimheid gaat, snelheid of meedogenloosheid, deze meiden bezitten het allemaal.

Tel daarbij op de gedrevenheid van de Marie-Louise, Maartje Kooij en Jesmay en een succesteam is geboren. 5 minuten voor tijd gooide Jesmay de wedstrijd op slot zoals dat zo mooi heet, en konden de ouders weer opgelucht adem halen. Na het laatste fluitsignaal drong het langzaam bij de toppertjes van de het MO11 team door dat het nu eigenlijk niet meer fout kon gaan, het kampioenschap was eigenlijk al binnen. Maar toch werd er enigszins ingetogen gereageerd, aangezien ze eigenlijk echt als enige bovenaan willen eindigen. Dat betekent dus dat ze 6 mei aanstaande nog voor een overwinning zullen gaan spelen tegen NEO.

Maar hoe dan ook, de champagne zal op 6 mei ontkurkt worden. Een prachtige prestatie! Zo zie je maar: met een klein beetje aandacht lukt het dus om meiden in en plezierige omgeving hun hobby uit te laten oefenen. Als het dan ook nog leergierige meiden betreffen, die voor elkaar willen werken, dan blijken er dus leuke dingen te kunnen gebeuren, ook al speel je pas 8 maanden voetbalwedstrijdjes.

Meiden, wat zijn jullie ouders trots op jullie. Super gedaan!

Veel plezier met het vieren van jullie verdiende kampioenschap.

Eva, Maartje, Femke, Maartje, Jesmay, Nova, Nessa, Marie – Louise, Emily en de staf van MO11-1 van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie eerste kampioenschap!

Tags: ,