DVVC JO9-1 – DESK JO9-3 (4-2)

25-04-2017 om 22:45 JO9-3, Wedstrijdverslagen

2017-04-22-dvvc-desk-jo9-3

JO9-3 verliest onterecht!

Op zaterdag 22 april werd er gespeeld tegen de inmiddels kampioenen uit de poule. Voor ons was winst het doel en zo de 2e plaats veilig te stellen…. De spelers waren voorbereidt op wat hen te wachten stond, en de daarbij horende kansen. Dus vanaf het begin werd er goed druk op de tegenstanders gezet. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar ging gelukkig voor ons naast het doel…. Daarna kwam DVVC niet, of nauwelijks aan hun eigen spel toe. Een totaal onverwachte, maar schitterende boogbal over de DVVC-keeper wordt door de achteruit snellende doelman maar net voor de lijn gestopt.

Dan begint het te draaien en volgen mooie aanvallen tussen Tim, Tom, Jules, en Finn, die als einddoel belandde in het zijnet, of de handen van de doelman. De DESK-defensie werkt hard en als ze de bal heroveren volgt een perfecte crosspass van Jules en brengt zo Tommy in stelling, die de score opent 0-1!!! Even later bevestigd DESK de bovenliggende partij te zijn door de score uit te bouwen naar 0-2 en zo voldaan te kunnen gaan rusten….

Na de onderbreking hervatten we de wedstrijd, en gaan door op dezelfde wijze, er was geen aanleiding de speelwijze aan te passen.…..Echter was de scheids met een andere fluit uit de kantine gekomen…. Als een bal in de kluts voor doelman Delsasso valt, en die vóór de lijn stopt, blaast hij op zijn fluit en registreert hem als een treffer!!!

Er zit niets anders op dan het te accepteren, kan gebeuren… De spelers worden aangespoord door te gaan en er volgt een aanval van DESK. Een vrije trap volgt. Tim eist de bal op en schiet, de bal werd van richting verandert en de keeper heeft de bal niet klemvast. De door de keeper losgelaten bal werd razendsnel tegen de touwen gewerkt, 1-3…..en net als de spelers de goal vieren klinkt wéér de fluit, afgekeurd!

De bal zou uit de handen zijn getrapt, en na protest en bedenktijd had hij alsnog besloten de goal af te keuren. Discussie volgt, teamleiding staat voor 100% achter zijn team ”scheids zo ga je niet met mijn spelers om”. Bij de jongens op het veld spatte de frustratie en agressie er vanaf. Nog steeds de stand van 1-2, maar de sfeer is omgeslagen en de motivatie is verdwenen. Als direct erna ook nog de gelijkmaker valt, is het team de controle kwijt en loopt DVVC in de laatste minuten uit naar 4-2…..

In plaats van 0-3 uit te bouwen, verliezen onze pupillen, (voor mij als coach, de ware kampioenen) door 2 cruciale momenten, in 2 á 3 minuten door toedoen van een scheidsrechter een voor ons belangrijke pot.

De normaal gesproken zo gezellige penaltyserie liep uit op een therapeutische sessie van ontlading. “Zo hard mogelijk”, en “probeer de pet van de keeper eraf te schieten” klonk in de wachtrij. Toen het werkelijk ook nog gebeurde had het team weer lol. Na afloop een korte nabespreking / peptalk dat ze hiertegen niets konden doen.

Wij waren vandaag het beste team, en verdienden het om hier te winnen. Deze mening deelde ook de coach van DVVC maar hier kopen we helaas weinig voor. Achteraf hoor je dan ook nog dat de 1e tegentreffer niet over de doellijn is geweest…. aldus de thuissupporters.

Gefeliciteerd!

Bekijk hier alle foto’s.