DESK JO9-3 – Blauw-Wit JO9-1 (3-2)

09-05-2017 om 21:27 JO9-3, Wedstrijdverslagen

2017-05-06-desk-jo9-3-blauw-wit

Wedstrijdverslag

Op een stralende zaterdagmorgen 6 mei speelde wij onze laatste wedstrijd van de competitie. Isolde die 5 weken vanaf de zijlijn de verrichtingen van haar team had gevolgd, was de afgelopen 2 weken klaargestoomd voor haar rentree in deze wedstrijd. De wisselende omstandigheden maakte het de teamleiding behoorlijk lastig. Eerst kregen we te kampen met het uitvallen van onze keeper met een knieblessure, dit konden we oplossen door Jayden, onze kleinste man met een groot hart in het lege doel te zetten.

Nadat we klaar waren met de warming-up, was het wachten op een scheids. Even later konden we beginnen toen we onze “eigen” scheids, Jaap van stal hadden gehaald.

DESK had vanaf het begin de overhand en hield Jayden zijn team in de race door tot 2 maal toe een inzet van de tegenstander te keren. De thuisploeg had veel kansen nodig om op voorsprong te komen. Als Tim een scoringsrijke kans krijgt ziet hij zij pegel op de deklat uiteen spatten. Mooie aanvallen over de flanken waren te zien, b.v. de voorzet van Jules op Tim, of die van Koen op Tim….maar steeds stond de keeper uit de Moer prima, en pakte veel ballen. Toch ging het één keer iets te vlug nadat Robin de bal voorgaf en Koen de 1-0 noteerde! Vlak voor rust heeft Jules de kans om de score uit te bouwen, maar ziet zijn inzet maar net overgaan.

Door de opgelopen vertraging moesten we noodgedwongen van speelveld wisselen de 2e helft op het hoofdveld spelen. Nadat met vereende krachten de benodigde goals waren geplaatst kon scheidsrechter Versluis de 2e helft in gang zetten.

Jayden werd vervangen door Robin in het doel, en Mees sluit aan bij de groep. Nog steeds staat de doelman aan de kant van onze tegenstander zijn mannetje, en pareert een schot van Tim, onderbreekt de solo van Jules. Dan volgt een aanval van Blauw-Wit maar Thijn is niet van zijn voetstuk te krijgen en neutraliseert het gevaar. Als Isolde de bal ophaalt kiest zij ervoor om een aanval op te zetten over de rechtervleugel, en daar Jules diep stuurt. Hij trekt naar binnen, en weet in de drukte de 2-0 te maken. Even later word het teamgevoel beloond wanneer Jules, met een goede voorzet Isolde bediend, die de bal met een fraaie volley tegen de touwen werkt. 3-0, Wat een come-back!!!

Blauw-Wit gaat steeds vaker de lang bal hanteren en zet zo verschillende keren een speler voor het DESK-doel. Menig maal weten Thei en/of Thijn de bal te keren, toch weet de tegenstander nog 2 keer trefzeker te zijn…. Nog een laatste kans is er voor Koen, maar gaat net naast het doel. Eindstand 3-2.

Na het laatste fluitsignaal was er nog een penaltyserie, en wanneer die is afgelopen heerst er een uitgelaten sfeer en werden de bidons met het ijskoude water onder de stralende zon over de teamleden uitgegoten. Na afloop was er een gezellige sfeer en bleven we nog even napraten onder het genot van een hapje en drankje, en werden de resultaten, en de plannen voor de komende weken besproken.

Bekijk hier alle foto’s

Tags: ,