Unitas’30 – DESK (3-2)

21-05-2017 om 19:14 DESK 1, DESK Nieuws

2017-05-21-unitas30-desk-uitslag

DESK in slotfase onderuit!

Vanmiddag speelde de hoofdmacht van DESK op een zonovergoten sportpark De Lage Banken de eerste van de twee duels voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse tegen Unitas’30. Hoofdtrainer Harry Biemans had zijn ploeg op scherp gezet en afgelopen week hard getraind voor dit duel.

Om half drie werd er afgetrapt en het is Unitas’30 die als eerste het initiatief neemt. De ploeg uit Etten-Leur is fel in de duels en zet vroeg druk. Nadat er twee kopkansen van DESK op het doel van Unitas’30 geplaatst werden is het na 15 minuten voetballen Unitas’30 die voor het grootste gevaar zorgt. Een geplaatst schot vanaf links buiten de 16 wordt diagonaal hard laag ingeschoten. Doelman Maikel Korebrits pakt de bal klemvast.

Nadat Walter Klijs een diepe bal geeft op Aron van Seeters, is het laatstgenoemde die erg ongelukkig ten val komt en het uitschreeuwt van de pijn. Hij wordt verzorgd door Marc, die de bovenarm weer op zijn plaats in de schouder zet. Schouder uit de kom en voor Aron is de wedstrijd helaas vervroegd afgelopen. Daan van Loon valt voor de geblesseerde Aron in.
Kort daarop komt de ploeg uit Etten-Leur op voorsprong. Een diepe crosspass wordt gespeeld op de rechtsbuiten van Unitas’30. In volle sprint kruist de vleugelaanvaller Niels Hamers en trekt de zestienmeter binnen. De aanvaller legt aan voor het schot en prikt de bal in de verre hoek voor de uitkomende Korebrits.
DESK op een 1-0 achterstand.
De volgende kopkans voor DESK dient zich aan. Rob Klerx krijgt een vrije trap te nemen op een meter of vijfentwintig en krult de bal naar de luchtmacht van DESK. Het is Steven Krikken die de bal op zijn hoofd krijgt en deze over kopt. In de laatste tien minuten van krijgt DESK de kans op de gelijkmaker.
Het is Mitchell Bastianen die na een heerlijke solo in de zestien een-op-een voor de doelman van Unitas’30 komt te staan. De goalie uit Etten-Leur weet de doelpoging van Mitta af te stoppen. Een minuut later is het dan wel raak voor DESK. Via de rechterflank wordt de bal laag terug gelegd op de instormende Steven Krikken die de bal aan neemt en op het doel vuurt. Het schot wordt geblokt en in de rebound is het Mitchell Bastianen die de bal hard binnen schiet.
Op slag van rust is het weer DESK die voor gevaar zorgt. Rob Klerx plaatst de bal gevaarlijk in de rechter onderhoek na zijn vrije trap. De doelman van Unitas’30 redt en weer is het Mitchell Bastianen die de bal uit de rebound op kan pikken. Mitchell schiet in de korte hoek, maar de doelman lukt het wederom om de bal weg te werken over de achterlijn. De corner die volgt wordt overgeschoten door Steven Krikken en beide ploegen gaan met een gelijke stand de rust in.
Na rust komt DESK feller uit de kleedkamer en weet het Unitas’30 bij fases onder druk te zetten. Het is de opkomende rechtsback van DESK, Mark Klijn, die de rechterflank over steekt. Mark trekt de bal hard voor richting Djordi Smout, maar de bal wordt onderweg geraakt door een verdediger van Unitas’30 die de bal vervolgens op de paal ziet spatten. In de rebound is het dan toch Djordi die zijn hoofd tegen de bal aan krijgt, waarbij hij de bal en zichzelf tegen de touwen in het doel werkt.

DESK na 15 minuten voetballen in de tweede helft op een 1-2 voorsprong. Sterk terug gekomen na de 1-0 achterstand.
Na twintig minuten voetballen is het Unitas’30 die een strafschop claimt, nadat de aanvaller van Unitas’30 voor Walter Klijs de zestien in snijdt en neer gaat. De scheidsrechter ziet er niets in en laat door spelen.
Opnieuw is het Unitas’30 die in deze fase het betere voetbal laat zien op het kunstgras. Een snelle aanval door het midden, die Ronald Boudewijn niet meer dicht kan lopen, zet Maikel Korebrits oog in oog met de instormende speler van Unitas’30 die een geplaatst schot op het Kaatsheuvelse doel mikt. Zijn doelpoging gaat maar rakelings langs de rechter paal van het doel van Maikel.
Gelijk na deze grote kans van de thuisploeg is het DESK weer in de omschakeling. Een diepe bal van achteruit wordt diep gegaan door Mitchell Bastianen en na de stuit wordt deze vol op het doel van Unitas’30 geschoten. De doelman redt wederom uitstekend en keert ook de inzet van Djordi Smout in de korte hoek.
Unitas’30 zet druk op DESK en komt gelijk, nadat Maikel Korebrits de aanval in eerste instantie geweldig keert. De tweede bal wordt opgepikt door Unitas’30 en wordt buiten bereik van de goalie van DESK in het doel geschoten. Unitas’30 trekt de stand gelijk.

Nog een kleine twintig minuten op de klok waarin Mathijs Emmers zijn minuten maakt voor DESK en Rob Klerx’ zijn plaats op het middenveld in neemt. De slotfase van de wedstrijd is aangebroken en Unitas’30 zet DESK flink onder druk. In de 86e minuut krijgt de thuisploeg een corner te nemen voor het doel van DESK. De bal wordt weg gekopt uit de DESK defensie, maar de tweede bal is voor Unitas’30. De opkomende speler krult de bal het doelgebied van DESK in, waarna deze ineens uit de lucht geplukt wordt en tegen de touwen wordt gewerkt.

DESK op een 3-2 achterstand in de laatste minuten van het duel. DESK krijgt nog een vrije trap te nemen. Tim van Broekhoven geeft de bal scherp voor richting de tweede paal. De inkomende Mathijs Emmers weet er net niet zijn hoofd tegen aan te krijgen, waardoor het duel eindigt in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Voor DESK zal de return volgende week zondag een alles of niets scenario zijn op de Eikendijk. DESK moet winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde in deze slopende nacompetitie. Wij nodigen dan ook iedereen uit uit onze gemeente Loon op Zand om zondag 28 mei naar de Eikendijk te komen en onze ploeg naar de overwinning supporteren. Volgend seizoen willen we weer vuurwerk op de Eikendijk en in Loon op Zand tijdens de derby van de gemeente. Kom dus DESK aanmoedigen en steun ze massaal tijdens de return: DESK – Unitas’30

Support your locals!

Tags: ,