In gesprek met Ed van Ham

27-05-2017 om 00:47 Dames, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Vrouwenvoetbal

2017-05-27-ed-van-ham

Voorzitter Vrouwenvoetbal

Tijdens de A.L.V. op 22 januari 2017 is Ed van Ham benoemd tot nieuw bestuurslid Vrouwenvoetbal. Ed is een bekende binnen DESK en vele Dessers zullen hem al wel kennen. Voor degenen die Ed van Ham nog niet kennen hebben wij hem het hemd van zijn lijf gevraagd.

Naam: Ed van Ham
Woonplaats: Kaatsheuvel
Leeftijd: 49
Beroep: Sales & Distributiemanager Rabobank (hypotheken)
E-mail: [email protected]

Kun je iets vertellen van jouw historie bij DESK?

“18 jaar geleden ben ik vanwege het werk verhuisd van Huizen naar Kaatsheuvel. Mijn oudste zoon Mike is toen gaan voetballen. Al vrij snel ben ik trainer, leider geworden. Vervolgens ben ik 7 jaar lang met veel plezier voorzitter van de jeugdafdeling geweest. Momenteel ben ik al weer een paar jaar leider van het meiden onder 19 team. Ik voel mij dan ook als een vis in het water bij deze prettige vereniging DESK.”

Wat is jouw motivatie om toe te treden als bestuurslid Vrouwenvoetbal?
“In al de jaren dat ik bij DESK ben, heb ik gezien hoe veel plezier de meisjes en vrouwen beleven aan het voetballen. Ik merk dat het voor de gehele verenging goed is wanneer er zowel mannen als vrouwen voetballen geven. Geeft een lekkere sfeer. In de afgelopen periode zijn wij echter in een wat mindere periode terecht gekomen. Samen met andere Dessers wil ik een bloeiende afdeling vrouwen maken die past bij de ambities van de vereniging.”

Wat kunnen we van jou als nieuw bestuurslid Vrouwenvoetbal verwachten?
“Een bestuurder die in het belang van de gehele club denkt, waarbij mijn focus ligt op de afdeling vrouwen. Met goede onderbouwde en breed gedragen plannen zorgen dat de vereniging op korte termijn kan bloeien, maar ook zeker de jaren erna.”

Wat is jouw ambitie met het Vrouwenvoetbal bij DESK?
“Mijn ambitie voor het vrouwenvoetbal bij DESK is het in de breedte aantrekkelijk maken van het voetballen door vrouwen. Dit betekent dat wij zowel prestatie gericht voetballen als recreatief. Prestatief betekent naar boven kijken qua klasse waarin wij willen uitkomen. Het recreatieve voetbal ligt op een breed terrein waarbij leeftijd geen rol speelt! Zowel in elftal als in 7-tal wordt er gevoetbald binnen de competities die de KNVB aanbiedt. Daarnaast is er zeker ruimte aan het mooie initiatief dat vorig jaar door een paar enthousiaste dames is genomen om een trainingsteam op te richten (ook wel bekend als het Rosé Team).

Verder vind ik het belangrijk dat er naast het voetbal ook voldoende ruimte is voor nevenactiviteiten. Binnenkort zullen jullie meer te weten komen over de ambitieuze plannen die we hebben met het Vrouwenvoetbal bij DESK.”

“Voor nu een fijne vakantie, een goede voorbereiding en tot volgend seizoen!”

Ed van Ham

Tags: , ,