DESK degradeert naar de Derde Klasse

28-05-2017 om 22:45 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2017-05-28-desk-unitas

Het doek valt voor DESK

Na de nederlaag vorige week in de eerste ronde van nacompetitie uit bij Unitas’30 (3-2), stond vandaag de return op het programma. Op een snikhete en gesproeide Eikendijk moest de hoofdmacht van DESK de nederlaag zien om te buigen om nog te strijden voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse.

In de eerste vijf minuten is het aftasten van beide kanten. Doelman Maikel Korebrits redt uitstekend na een lage strakke voorzet vanaf de rechterkant. Ook is het DESK in de beginfase van de wedstrijd die voor gevaar zorgt in de zestienmeter van Unitas’30. Appèl voor hands in het strafschopgebied wordt niet gehonoreerd door de scheidsrechter.

Na 15 minuten voetballen is het Unitas’30 die een doelpunt afgekeurd ziet worden. De grensrechter vlagt voor buitenspel en het doelpunt wordt niet goedgekeurd door de scheidsrechter. Niet veel later krijgt DESK een corner vanaf de rechterkant. Rob Klerx legt de bal uitstekend achter de defensie van Unitas’30 op de voet van de inkomende Walter Klijs. De poging van Wally gaat helaas naast.
In het tweede deel van de eerste helft is het DESK dat feller gaat spelen. Het is Steven Krikken die met een heerlijke tackle de bal verovert en daarmee DESK weer aan de bal helpt. Daan van Loon haalt op slag van rust uit op de rand zestienmeter en dwingt de goalie van Unitas’30 tot een redding.
In de laatste minuten voor de rust is het weer de rechtsbuiten van Unitas’30 die de bal hard voor krijgt bij de spits van de bezoekers. Deze krijgt de bal op een presenteerblaadje en prikt de bal binnen. Niet veel later is het weer Unitas’30 die na uitverdedigen van DESK met een geweldige volley van buiten de zestien de bal achter Maikel Korebrits plaatst.
DESK gaat met een 0-2 achterstand de rust in en zal daarna alles op alles moeten zetten om nog verder te strijden voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse.
Na rust brengt trainer Harry Biemans direct twee wissels in. Maikel Korebrits blijft in de kleedkamer achter met rugklachten en Sander Dijst neemt zijn positie in. Ook wordt Dylan Roovers gewisseld voor Marino Domenie en gaat de verdediging van DESK een op een spelen.
Direct na rust is het Unitas’30 die van deze wisseling gretig gebruik maakt. Een aanval vanaf de linkerkant wordt diagonaal in de verre hoek geschoten. Ingevallen doelman Sander Dijst kan de inzet niet keren en DESK staat op een 0-3 achterstand. Niet veel later is het doelman Dijst die de tegenstander niet verder laat komen en redt uitstekend na een inzet van de rechtsbuiten van Unitas’30.
Unitas’30 blijft druk zetten op de verdediging van DESK en straft via een combinatie door het midden van de DESK defensie het spel van DESK af. Het wordt 0-4 met nog een klein half uur voetballen. Niels Hamers verlaat het veld en Luuk Goenee neemt zijn positie over.
Weer is het Unitas’30 die er gevaarlijk uitkomt. Walter klijs zorgt met een geweldige tackle dat de rechtsbuiten niet een op een  komt te staan met Sander Dijst. Door deze inzet blesseert Walter zichzelf en moet er met hamstringklachten gedwongen af. DESK in de slotfase verder met 10 man.
Voor de derde keer wordt een doelpunt wegens buitenspel afgevlagd voor Unitas’30. Tim van Broekhoven wordt op een snoeiharde manier geraakt door de rechtsbuiten van de bezoekers. Even kortsluiting bij de speler van Unitas’30. De positie in het veld en de stand hadden nu niet echt de noodzaak om deze overtreding te maken. In de slotfase redt de deklat van het DESK-doel nog voor een verder blamage. Een schitterend lobbal spat op de lat uiteen en kan worden verdedigd door DESK.
DESK in mineurstemming na het fluitsignaal van de scheidsrechter. De ploeg is gedegradeerd en zal komend seizoen in de Derde Klasse gaan uitkomen. Het is over het gehele seizoen gezien niet sterk genoeg geweest in het afronden van de kansen die het gekregen heeft. Door het ene punt in de laatste reguliere competitieduel was DESK gedoomd tot deze nacompetitie en moet het de meerdere kennen tegen het felle en sterkere Unitas’30.
DESK is gedegradeerd en zal opnieuw moeten gaan bouwen om sterker terug komen. Voor Mark Klijn en Rob Klerx was dit de laatste wedstrijd in de hoofdmacht van DESK. Beide spelers hebben een overvolle rugzak aan geweldige DESK historie in het eerste overgehouden en zullen vanaf volgend seizoen voor de lagere senioren in actie gaan komen. Mark en Rob bedankt voor jullie jarenlange inzet voor DESK!

Support your locals!

In goede én in slechte tijden!

Tags: , ,