DESK Za3 gepromoveerd naar Eerste Klasse

07-06-2017 om 00:02 DESK 3 za., DESK Nieuws, Speciale aandacht

2017-06-05-deskza3-hssc61

Topteam Zaterdag 3 flikt het!

Maandag 5 juni om 14:30 stond de aftrap op het programma voor de ploeg van Hans Kleinendorst, Anton Peters, Emanuel van Gastel en Thijs Dingemans. DESK Zaterdag 3 kon promoveren als het zou winnen van HSSC’61 2 uit Hei- en Boeicop.

Een goeie drukte en heerlijk voetbalweer op de Eikendijk als de scheidsrechter fluit voor de aftrap. DESK start fel en speelt goed tegen de Eerste Klasser uit Zuid-Holland. Kansen voor DESK en ook een geweldige kans voor HSSC’61. De verdediging van DESK staat goed en houdt de aanvallers goed van het doel van keeper Dennis v/d Beukel de eerste 25 minuten.

Een perfecte steekpass van Rens van Hulten op Koen Koot die de bal diagonaal in de verre hoek schuift in zijn afscheidswedstrijd voor Zaterdag 3. DESK op voorsprong: 1-0
DESK drukt door. Een corner van Rens van Hulten valt bij de tweede paal op het hoofd van de mee opgekomen centrale verdediger Frank van Halewijn die via via de lat raakt. In de rebound is het Luc van Noije die van dichtbij door een woud van spelers de bal tegen de touwen aan poeiert en daarmee de marge op 2 brengt. Stand 2-0 in het voordeel van DESK.
In de slotfase van de eerste helft is het Timothy Heuer die op een heerlijk pass van Luc van Noije op het doel van HSSC’61 afstormt. Mitchel Wolffs wordt de bal gegund na een perfect breed gelegd balletje door Timothy en vlamt de bal in het doel. DESK op een riante voorsprong zo voor de thee, 3-0.
Na rust is het HSSC’61 die voor het eerste gevaar zorgt na de pauze. De linksbuiten poeiert de bal gevaarlijk op het doel van doelman v/d Beukel en met een geweldige redding houdt de DESK goalie zijn doel schoon.

Daarna DESK in de aanval. Een harde lage voorzet vanaf rechts wordt geraakt door de verdediger van HSSC’61, waarna de bal via de paal voor de voeten komt van Koen Koot. Koud kunstje voor Koot, die de bal beheerst tegen de touwen jaagt. Stand 4-0
DESK bijna op 5-0 na geweldig doorjagen van Koen Koot, die de bal aflegt op Heuer, welke vervolgens Wolffs wederom de kans geeft om af te drukken. De bal gaat rakelings naast het doel van de tegenstander.
Dennis v/d Beukel redt wederom geweldig, nadat de aanvaller van HSSC’61 op zijn doel afstormt. Met de voet haalt hij het schot eruit en voorkomt daarmee een tegentreffer.
HSSC’61  krijgt een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plek voor het doel van DESK. Deze wordt geweldig over de muur binnen gekruld. V/d Beukel aan de grond genageld had hier geen antwoord op. Stand 4-1
HSSC’61 drukt door en krijgt zowaar de 4-2 op het scorebord. Met nog een kleine 20 minuten spelen wordt het nog spannend, het zal toch weer niet gebeuren net als afgelopen zaterdag. Een voordeel: doelman Mertens is niet opgesteld voor deze wedstrijd.
DESK krijgt een aantal pittige overtredingen op Jeffrey Kleinendorst en het spel van de tegenstander wordt fysieker. HSSC’61 geeft zich duidelijk nog niet gewonnen. Koentje, koekoek,Koot wordt weer eens diep gestuurd langs de zijkant diep gestuurd en passt de bal in opTom de Bruijn. Tom speelt vervolgens de aanstormende Nicky Jonkers in, net ingevallen, die de 5e treffer van de middag voor DESK op het scorebord zet.
Een levensgevaarlijke aanval van HSSC’61, nadat v/d Beukel ver uit zijn doel komt en gepasseerd wordt. HSSC’61 schiet op doel en met een buitenaardse inzet van Frank van Halewijn wordt de bal nog van de lijn gehaald.
In de slotfase wordt het nog spannend als HSSC’61 een penalty krijgt en de 5-3 noteert. Nog een kleine 5 minuten voetballen en DESK is gepromoveerd bij deze stand.
Een diepe bal op Wessel van Hulten zorgt ervoor dat hij een op eenmet de doelman van HSSC’61 komt. In volle snelheid passeert Wessel de doelman en schuift de 6e van de middag voor DESK binnen. Het wordt nog 6-4 als HSSC’61 kan binnen koppen. Na het laatste fluitsignaal zijn de Dessers in euforie stemming en wordt het heilige gras van de Eikendijk gesproeid met liters champagne. Zelfs Thom Craane trekt een een sprint over de hele als Emanuel van Gastel hem met een fleske van de Mitra achterna gezeten wordt.
Na afloop is er een huldiging in de bestuurskamer waarbij het complete team in het bijzijn van partners en familie toegesproken worden door secretaris Christ van Wezel. Na de speech en toespraken van Anton Peeters, Hans Kleinendorst en Nick Mertens wordt het hele team inclusief staf geprezen voor het fantastische resultaat van dit geweldige team: DESK Zaterdag 3 – Eerste Klasse!

Fiesjat mannen en succes volgend seizoen!

Support your locals!

Tags: , ,