Meisjesvoetbal bij DESK groeit snel!

02-07-2017 om 23:12 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Speciale aandacht

2017-07-03-proeftraining-meisjesvoetbal

Voetbal is snelst groeiende sport voor meisjes.

Dat voetbal ook voor meisjes steeds populairder is geworden heeft DESK ook gemerkt. Onder leiding van trainster Susanne Landzaat zijn er afgelopen seizoen en vorige week nog voetbalclinics en proeftrainingen georganiseerd. De meisjes die daaraan mee hebben gedaan zijn steeds enthousiaster geworden en hebben zich ingeschreven voor het meisjesvoetbal bij DESK.

Bij DESK zullen vanaf volgend seizoen de volgende meisjesteam trainen en deelnemen aan de competitie:  MO9, MO11, MO13, MO15 en MO17. Het streven is om meisjesteams in ALLE leeftijdscategorieën te hebben, zodat ieder nieuw meisje dat zich aanmeldt met haar leeftijdsgenoten kan voetballen.

Afgelopen week organiseerde Susanne Landzaat twee speciale voetbaltrainingen op dinsdag en woensdag voor meisjes in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Hier zijn weer een flink aantal meisjes enthousiast geworden die zich aangemeld hebben om te komen voetballen bij DESK. Hiermee komt het totale aantal meisjes en vrouwen die actief zijn in de competitie op 97. Naast de actieve meisjes/vrouwen in de competitie zijn er ook nog een twintigtal dames die recreatief voetballen, het wereldberoemde Rosé Team!

Het zou geweldig zijn als we binnenkort het 100ste meisje/dame mogen verwelkomen die actief in de competitie gaat spelen bij DESK. Met het oog op het komende EK Vrouwenvoetbal dat deze maand in Nederland georganiseerd wordt, moet dat toch gaan lukken?

Naast de complete meisjesteam bij DESK is het voor de jongste voetbalsters ook mogelijk om gemengd te voetballen. Dit biedt DESK aan bij de Kanjers, de JO9 en de JO11.

De voetbalclinics en proeftrainingen die DESK in maart en april georganiseerd heeft voor de meisjes van 6 tot en met 11 jaar zijn voor iedere leeftijdscategorie verschillend. Dat begint al in de benadering van de voetbalsters. De allerkleinsten leren wij spelenderwijs ervaring op doen met bal en bieden deze zoveel mogelijk balcontact. Bij de wat oudere meisjes wordt er al meer gefocust op balbehandeling, tactiek en techniek.

Voor alle meisjes die voor het eerst komen trainen op een clinic of een proeftraining is de aandacht vooral gericht op veel balcontact en wedstrijdvormen waarbij plezier voorop staat. Zeker de leeftijdscategorie onder de 11 jaar is een leeftijd waarop kinderen motorisch hard ontwikkelen en dus al vrij snel hun succesbeleving ervaren.

Dankzij de proeftrainingen en voetbalclinics mogen wij de volgende nieuwe voetbalsters verwelkomen bij DESK:

De volgende meiden hebben zich aangemeld naar aanleiding van de proeftrainingen/clinics:

Fabienne Kooistra, Isa van de Ven, Dewi Jongerden, Rozemarijn Wienke, Stella Ren, Amber van Gastel, Lise Lankhaar, Lisa Sins, Flo Cleijn, Bente van Loon, Floortje de Jong en Alissa Sanftl. Deze nieuwe aanwas is vanaf het nieuwe seizoen te vinden op de velden van de Eikendijk.

 

Tags: , , , , ,