Gudok – DESK (2-3)

21-08-2017 om 00:42 DESK 1, DESK 2, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2017-08-21-gudok-desk

Oefenduel (4 x 25 min.)

De eerste krachtmeting voor de DESK Selectie volgde op zondagmiddag bij Gudok in Tilburg. Er woei een harde wind op het sportpark aan de Spaubeekstraat 201 in Tilburg. De wedstrijd begint zonder scheidsrechter, die uit zijn bed gebeld werd, met de volgende 11 spelers voor DESK:  Carlo v/d Beukel, Nick de Bruijn,  Dylan Roovers, Walter Klijs, Jur Molenschot, Rens van Heijst, Mathijs Emmers, Ronny de Bresser, Mitchell Bastianen, Djordi, Smout en Rob van Loon.

Direct na de aftrap is het Gudok die de aanval zoekt. Doelman Carlo v/d Beukel komt uit en Dylan Roovers tikt de bal naast de uitkomende goalie van DESK, waarna Gudok een kans krijgt voor open doel af te drukken. Nick de Bruijn tikt de bal op het laatste moment voor Gudok aanvaller corner. DESK komt gelijk goed weg.
De daarna volgende 10 minuten is het aftasten met licht overwicht van DESK.  Na 15 minuten wordt de bal door de inmiddels geariveerde scheidsrechter op de stip gelegd. Djordi Smout wordt in de zestien onderuit gehaald en benut de strafschop zelf.
DESK  op voorsprong. Direct daarna is Gudok dreigend met bijna de gelijkmaker. Kort daarop is het DESK met een diepe bal op Djordi Smout die de zestien binnen gaat en de bal na de stuit op het doel van Gudok volleert. De doelman uit Tilburg weet het schot van Smout te keren. DESK bijna op een 0-2 voorsprong.
Gudok verovert de bal op het middenveld en lanceert de spits. Een een-op-een duel tussen de spits van Gudok en keeper v/d Beukel volgt, waarna de spits van Gudok beheerst de bal in de rechterhoek schuift.
Stand 1-1
Na de gelijkmaker is het Gudok dat het spel overneemt. DESK komt goed weg nadat een aanvaller van Gudok bijna de bal in de rechter bovenhoek plaatst, maar deze gaat net naast het doel.

De eerste 25 minuten voetballen zitten er op. Een korte drinkpauze volgt en Mathijs Emmers en Rens van Heijst worden naar de kant gehaald voor Frank Koot en Thomas Laros.

De tweede 25 minuten voetballen is het over en weer en worden er bijna geen kansen gecreëerd. Voor DESK is het nog Djordi Smout die de doelman van Gudok probeert te verschalken met een afstandsschot, maar de goalie stopt de poging van Smout. Beide ploegen gaan met een 1-1 tussenstand na 2x 25 minuten voetballen de kleedkamer in.

In het tweede bedrijf vindt er een flinke wisseling plaats in de selectie van DESK. De elf spelers die na de kleedkamer het veld op komen zijn: Yvo van Engelen, Djordi Smout , Frank Koot, Roy Dekkers, Niels Hamers, Joey Oomen, Daan van Loon, Stijn Hamers, Rik Luijten, Thomas Laros en Carlo v/d Beukel. Na de thee is er gelijk een kans voor DESK.
Een vrije trap wordt ingedraaid en terug gekopt door Yvo van Engelen. De bal wordt vervolgens verlengd door Djordi Smout en uitverdedigd door Gudok waarna Joey Oomen de bal op de zestienmeter op zijn pantoffel over vlamt.
Frank Koot en Thomas Laros verlaten het veld voor Django Hooymayers en Timo van Kuijk halverwege de 3e 25 minuten voetballen.
Gudok met een gevaarlijke uitbraak over links. De bal wordt diagonaal laag op het doel van v/d beukel geschoten en belandt op de paal.
Kort daarna is het Rik Luijten die voorkomt dat Gudok bij een uitbraak door de DESK defensie komt en tikt de bal in volle sprint voor de aanstormende aanvaller weg.
DESK komt weer op voorsprong na een goede combinatie. Joey Oomen brengt Roy Dekkers in stelling die de bal feilloos in de rechterhoek schuift. De laatste 25 minuten breken aan na een korte drinkpauze en Djordi Smout verlaat het veld voor Mitchell Bastianen.
Met nog 5 minuten op de klok komt DESK op 1-3 na uitstekend doorgaan van Roy Dekkers. Met een directe tegenstander in zijn buurt draait hij de zestienmeter binnen en schiet de bal voor de tweede keer knap binnen. Direct daarna komt Gudok nog terug op 2-3 en na 4x 25 minuten voetballen fluit de scheidsrechter af.
De eerste krachtmeting voor de selectie van DESK zit er op en wordt in het voordeel van DESK beslist. De selectie zal komende week gaan trainen voor de volgende meting aanstaande zaterdag op toernooi bij RKDVC uit in Drunen.

Tags: , , , , ,