ZIGO – DESK (0-3)

24-09-2017 om 22:06 DESK 1, DESK Nieuws, Wedstrijdverslagen

2017-09-24-zigo-desk-uitslag

3 punten in the pocket!

Zo, DESK 1 heeft zondagmiddag meteen een signaal afgegeven in de Derde Klasse. Harry Biemans en z’n jongens speelden in Tilburg tegen Zigo en wonnen zeer, zeer overtuigend: 0-3.

In de beker lieten onze jongens zien dat ze dit seizoen misschien wel voor leuke dingen gaan zorgen. De eerste drie wedstrijden bleef DESK ongeslagen en die lijn trok het zondag in Tilburg door.

Op voorhand had DESK de drie punten eigenlijk al wel binnen, want Zigo is uiterst teleurstellend aan het seizoen begonnen. Het is al uitgeschakeld in de beker en kreeg ook nog eens een gretig, jong DESK op bezoek. De eigen jeugd gaf op Sportpark D’n Haaikant meteen een visitekaartje af.

Het was warm vandaag (21 graden) en dat was ook te merken in Tilburg. Het kunstgras van de plaatselijke VV was droog en stroef en daardoor rolde de bal lastiger dan normaal. Toch vond DESK het netje voor rust keurig. Walter Klijs maakte het eerste competitiedoelpunt met z’n hoofd: 0-1 rust.

Van een donderspeech bij Zigo, dat een nieuwe trainer heeft, was duidelijk geen sprake. Nee, onze Kaatsheuvelse jongens waren ook in de laatste 45 minuten een maatje te groot voor de Tilburgse mannen. In de 70e minuut besliste Aron van Seeters de wedstrijd. Hij tikte na wat gekluts in de zestien de bal binnen: 0-2. Die goal besliste de pot eigenlijk al wel, want ZIgo had weinig in te brengen tegen DESK. De eerste drie punten waren in zicht en definitief binnen toen Roy Dekkers de derde goal maakte in de 90e minuut. Hij kreeg de bal voor z’n voeten na een keurige voorzet over de grond. Die vloog door de zestien en Roy stond op de juiste plek en tikte vanaf de 5-meter lekker binnen: 0-3.

Daarna blies de scheids op z’n fluit en zo gingen de eerste drie punten mee naar de Kets. Op het droge kunstgras van Zigo klopt een veel beter DESK de Tilburgers. Vooral positioneel stond het team van Harry Biemans prima. Op naar volgende week!

Tags: , , , ,