sv SSS JO10-1 – DESK JO10-1 (7-4)

30-09-2017 om 14:31 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2017-09-30-sv-sss-desk-jo10-1

Passieloos DESK hard onderuit

De ploeg van trainers Ron Damen en Peter van Laarhoven mocht zaterdagochtend hun eerste uitwedstrijd van de competitie spelen in Udenhout. De tegenstander verloor vorige week met 5-4 van sv Capelle. DESK verloor hun eerste wedstrijd met 5-2 van ‘t Zand. Wellicht dat er vandaag een stuntje in zat tegen de Udenhoutse tegenstander.

Op het hoofdveld van sv SSS trapte DESK af en werd gelijk achteruit gedrukt door de tegenstander, die de spelers van DESK fel op de huid zit. De eerste kans is dan ook voor SSS. Een gevaarlijk afstandsschot wordt knap over het doel getikt en corner verwerkt. In de beginfase is DESK duidelijk nog niet wakker, maar neemt na 5 minuten spelen het initiatief over in de wedstrijd.

DESK komt er voor het eerst uit via een crosspass van achteruit op de linker middenvelder Ties van Laarhoven. Ties controleert de bal en steekt deze heerlijk door op Ché. Ché neemt de bal aan schuift door naar het doel van de tegenstander en schuift de bal beheerst binnen. DESK op een 0-1 voorsprong.

De tweede kans voor DESK ontstaat als Ché zijn voorzet door de doelman tot corner verwerkt wordt. Stijn v/d Pas neemt de corner op maat en bereikt de mee opgekomen luchtmacht van DESK, Ruben Smit. De perfecte corner valt op de schoen van Ruben, die de bal binnen prikt. DESK riant op een 0-2 voorsprong.
Na 10 minuten komt SSS weer in de wedstrijd en met hoge ballen van achteruit weten de spelers in het blauw-wit elkaar makkelijk te bereiken. DESK kruipt door het oog van de naald als een lage voorzet van links hard voor het doel van Delsasso gaat en de aanvallers van SSS net niet bereikt. DESK is gewaarschuwd, maar lijkt het niet te pakken. Een minuut later is het wel raak voor SSS, die de spanning terug brengt in de wedstrijd. Stand 1-2
SSS komt eenvoudig op gelijke hoogte. De verdedigers van DESK staan stil te kijken als een aanvaller eenvoudig door het hart van de defensie dribbelt en makkelijk binnen tikt. Doelman Delsasso ziet zijn team falen in het verdedigen. Een passieloos DESK ziet dat SSS ook nog op slag van rust voor komt. De bal wordt van dichtbij binnen getikt en DESK krijgt de deksel op de neus.
DESK trekt op slag van rust de stand weer gelijk. Wederom een corner die genomen wordt door Stijn v/d Pas valt perfect op het hoofd van de luchtmacht van DESK, Ruben Smit, die de bal binnen knikt en daarmee de ruststand op 3-3 zet. Delasso houdt DESK nog in de race na een geweldige redding op een geplaatst afstandsschot van SSS.
Trainer Ron Damen probeert zijn jongens op scherp te zetten in de rust. Het ontbreekt aan felheid, passie en de durf om duels te winnen. Als de wil en de passie ontbreekt, dan kan zelfs Louis van Gaal deze kopjes niet op scherp zetten.
Na rust is het de tegenstander uit Udenhout die vertrouwen tankt, na het ombuigen van de 2-0 achterstand en gretig blijft aanvallen. Thijn Delsasso houdt zijn ploeg nog op de been met wederom een geweldige redding. De sluitpost houdt er veel doelpogingen uit. SSS komt voor de tweede keer deze ochtend op voorsprong, nadat de bal via een aanval vanaf rechts in de verre hoek geschoven wordt. Stand 4-3 in het voordeel van SSS.

DESK speelt in de tweede helft niet best. Het is nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van SSS. Het lijkt wel of de spelers van DESK vastgevroren staan op het kunstgras van SSS. Ruben Smit werkt zich een slag in de ronde, maar kan niet samen met sluitpost Thijn voorkomen dat het 5-3 wordt.

Het middenveld van DESK blijft in de omschakeling gewoon stil staan, waardoor de tegenstander steeds meer ruimte krijgt om te voetballen en er eenvoudig doorheen komt. De 6e en 7e treffer worden dan ook veel te makkelijk weggegeven. Het lijkt alsof het team de avond er voor op stap is geweest, want er is weinig energie te bespeuren bij de spelers. De enige keer dat DESK gevaarlijk is voor het doel van SSS is bij de corner van Stijn v/d Pas. Deze plaatst de bal op de paal, die terug in het veld komt. Ruben Smit beloond zijn harde werken vandaag met zijn derde treffer als hij de rebound binnen knalt.
Eindstand 7-4. Een wedstrijd en een instelling die we heel snel moeten vergeten. Als je wedstrijden wil winnen, dan moet je het gras opvreten en de tegenstander fel op de huid zitten in de duels. Niet staan kijken hoe deze zomaar door kan lopen op het doel, nee vol er in. Passie en vuur ontbraken vandaag. Hopelijk leert het team ervan, dat het veel meer moet brengen dan vandaag als het wedstrijden wil winnen.
DESK JO10-1 staat met 0 punten samen met Uno Animo en Baardwijk onderaan de ranglijst in de Eerste Klasse. De eerst volgende wedstrijd volgt tegen sv Capelle die beide wedstrijd al wist te winnen. DESK zal dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen en met een andere instelling tijdens de wedstrijd spelen.
Het gras is altijd groener bij de buren. Bij SSS groeit dat zelfs in de kleedkamer 😉
Rug recht, kop omhoog en vol er op knallen met een felle instelling voetballen. De kwaliteit is aanwezig, maar als de wil er niet is, dan houdt het op.

Tags: