DESK JO10-2 – NEO ’25 JO10-1 (4-6)

01-10-2017 om 09:47 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-10-30-desk-jo10-2-neo

Punt ontglipt DESK JO10-2 in slotfase

Al om 9 uur in de vroege ochtend van 30 september mocht DESK JO10-2 aantreden tegen NEO JO10-1. Enkele spelers hadden moeite met het vroege tijdstip, en sloten tijdens de warming-up aan. Zichtbaar dat het voor sommige de avond ervoor iets te laat was geworden begonnen het team onder aanvoering van Tim van Efferen aan de match. Door het slecht invullen van de verdedigende taken werd DESK in het begin achteruit gedwongen. Isolde had het druk en loste veel vuil werk op samen met Tom, die de eerste helft op doel stond.

De eerste kans voor DESK volgt over de vleugel, en Mees, Koen in stelling brengt. De mooie aanval word niet beloond, en beland in de handen van de keeper. NEO lukt het iets gemakkelijker als zij weer in een overtal voor het doel van Tom verschijnen en op voorsprong komen. Dan worden er een paar “wakker” en geven extra gas. Mees baant zichzelf een weg langs de achterlijk en weet de bal in de korte hoek te plaatsen (1-1). Het spel gaat nu over en weer, en mist NEO doel.

Dan volgt weer een aanval van DESK, en komt zelfs op voorsprong als Mees de 2-1 noteert. Kort erna gevolgd door een aanval over links door Jules, zijn aanval leid tot een corner. Als de bal voor het doel van NEO word geslingerd, haalt Robin uit, en werkt met een schitterende volley de 3-1 tegen de touwen. Op slag van rust komt NEO geheel onverwacht door een individuele actie terug tot 3-2.
In de rust werden de spelers gewezen op de wat matte indruk, het kan beter. Isolde neemt plaats onder de lat en Tom weer als veldspeler. Begin tweede helft heeft DESK in de persoon van Koen de kans om verder uit te lopen, maar schiet in het zijnet. NEO komt er snel met 4 man uit en scoort eenvoudig de 3-3.

Dan volgen enkele schoten op het doel van DESK maar deze weet Isolde, die zich volledig uitstrekt met de vingertoppen over, en naast het doel te werken. Toch valt de 3-4…. Dan weer DESK, Koen weet wederom Mees te bereiken, die DESK weer terugbrengt naast de gasten. Even later, inmiddels richting het einde, een handsbal van Yves. Een vrije trap word gegeven……een aanloop volgt en iedereen ziet tot zijn / haar schrik de bal over iedereen heen in de kruising verdwijnen (4-5)!

Met nog maar een minuutje op de klok word er aanvallend gewisseld en zijn er wellicht nog een paar mogelijkheden om weer (verdiend) naast NEO te komen. Nu moet NEO achteruit en zijn er kansen….. Helaas, maar net naast, dan krijgen we een te verwachten counter om de oren en beslist NEO definitief de wedstrijd. Eindstand 4-6. Alles eraan gedaan om een punt over te houden, maar echt op het allerlaatst uit handen geglipt.

Volgende week een nieuwe opponent; DESK JO10-2 – SARTO JO10-5

Aanvang;10:00uur