DESK – SVSSS (1-2)

01-10-2017 om 20:30 DESK 1, DESK Nieuws, Wedstrijdverslagen

2017-10-01-desk-sss

DESK verliest in extra tijd

Sportpark Eikendijk, zondagmiddag 1 oktober. Een nieuwe maand is aangebroken. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus. Die kans greep DESK 1 zondagmiddag niet. In eigen huis verloor de ploeg van Harry Biemans in blessuretijd van SVSSS uit Udenhout: 1-2.

DESK begon vorige week nog overtuigend in Tilburg. De ploeg pakte toen de volle buit door met 3-0 te winnen bij de mannen van V.V. Zigo. Maar in onze eigen Kets ging het zondag mis, terwijl DESK op papier toch de favoriet was. SVSSS kreeg vorige week meteen een pak slaag (7-1) in de openingspot. Extra reden dus voor de kerels uit Udenhout om het gaspedaal in Kaatsheuvel in te drukken.

Tactisch slim

Maar dat doen de bezoekers deze zondagmiddag niet. Sterker nog: ze leunen lekker achterover en laten DESK het spel maken. Een tactisch slimme zet van de trainer van SVSSS, maar geen fraai potje voor de fans. De eerste helft is daarom ook erg saai en inspiratieloos. Toch komt het eerste gevaar van de bezoekers. Een bal schiet door achter de DESK-verdediging, maar de poging van SVSS gaat hoog over. Die bal zijn ze in Wolluk nu nog aan het zoeken…

Na een kwartier krijgt DESK al meteen een tegenslag. Rik Luijten moet geblesseerd naar de kant, Dylan Roovers neemt zijn plek in. Daarna gaan beide ploegen door met de fysieke beginfase; ze zitten er fel op. De eerste grote kans voor de thuisploeg komt van aanvoerder Ronny de Bresser. Na hard werken en doordrukken schiet Ronny de bal in de handen van de keeper. Na een half uur is het spits Djordi Smout die bijna scoort. Vanaf 16 meter lost hij een geplaatst schot, maar de bal gaat rakelings langs de paal.

Op slag van rust krijgt SVSS een vrije trap vanaf rechts. Keeper Carlo van den Beukel zet z’n mannen neer. De bal komt toch bij het doel, maar die lange Beuk bokst ‘m laag uit het doel. Nog 1 kansje voor rust: Matthijs Emmers lepet de bal vanaf lins op Roy Dekkers. Roy legt vervolgens terug op Ronny, die ‘m weer doorspeelt op Niels Hamers. De linksback schiet helaas over. Tijd voor de thee.

Tweede bedrijf veel beter

DESK begint de tweede helft meteen fel met een ouderwetse scrimmage voor het doel van SVSSS, maar de verdediging doet wat het moet doen en verdedigt uit. Aan de andere kant is het Yvo van Engelen met een sliding bij een aanval, maar de Udenhoutse spits kan door en legt de bal terug. Het schot dat volgt wordt gekraakt door Dylan. Daarna ligt de bal wel in het netje. DESK komt op achterstand na een ingooi. De bal wordt diep gespeeld op de spits die één-op-één op Beukie afloopt. Appèl voor buitenspel wordt niet gehonoreerd en SVSSS komt op voorsprong.

DESK moet daarna een tandje erbij zetten in de laatste 20 minuten. Dat doen de jongens van Harry Biemans ook; DESK drukt door en valt aan. Mitchell Bastinanen neemt het initiatief, dribbelt met de bal en wordt dan gevloerd. Vrije trap voor DESK dus. Daan van Loon rost de bal alleen de menigte in. In de slotfase vervangt Django Hooymayers Niels. Een voorzet van Yvo wordt daarna overgekopt door Roy Dekkers.

Ook Jur Molenschot komt nog binnen de lijnen voor Daan. Kort daarna is SVSSS in de omschakeling nog levensgevaarlijk. Een lange bal gaat naar de rechtsbuiten, hij legt ‘m terug, maar het schot gaat voorlangs. In de absolute slotfase krijgt Yvo nog de kans op  de gelijkmaker, maar het schot in de verre hoek wordt corner getikt. Toch vindt DESK het net alsnog. SVSSS maakt hands in de 16, waarna Djordi de 1-1 binnenschiet in de 90e minuut. De thuisploeg lijkt voor het eerst gelijk te spelen, maar diep in blessuretijd gaat het opnieuw mis. Django schiet een bal op het dak van het doel, en in de tegenaanval is het SVSSS dat de drie punten verrassend mee naar huis neemt. Opnieuw is er een aanval van rechts en wéér wordt die verzilverd: 1-2.

Zo lijdt DESK dus z’n eerste puntverlies. De goede lijn van vorige week konden de mannen van Harry Biemans niet doortrekken. Gauw vergeten en op naar volgende week!

 

Tags: , , , , ,