Margriet JO13-1 – DESK JO13-1 (0-2)

02-10-2017 om 15:59 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2017-09-30-margriet-desk-jo13-1

DESK JO13-1 op avontuur in de 3e Divisie

Na een prima voorbereiding waarin we ook de beker overleefde met winst op LRC (6-0) en een gelijkspel bij Papendrecht (1-1) stond vorige week de 1e wedstrijd voor de competitie op het spel.

Vorige week mochten we meteen aantreden tegen een titelkandidaat, OJC Rosmalen. Al tijdens de warming up was duidelijk dat dit een zeer pittige tegenstander ging worden. Spelers die al een aantal jaren drie keer per week trainen en op hoog tempo spelen. We speelden prima maar hadden wel moeite met de snelheid van het spel, dat is even aanpassen. Met de rust stond het 1-3 voor OJC ietwat geflatteerd maar wel verdiend. Vlak na rust kregen we kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar dat lukte helaas niet. Uiteindelijk werd het 1-4 maar het gaf ons wel vertrouwen dat we goed mee konden op dit niveau.

Zaterdag de uitwedstrijd tegen Margriet (Oss). Op een prachtig sportpark ging het redelijk gelijk op in de eerste minuten. Margriet met spelers die veel de 1 tegen 1 opzochten en een Desk dat in de combinatie er steeds goed uit kwam. Halverwege de eerste helft was het Ian die na een splijtende pass van Tim de 0-1 maakte. De betere kansen bleven voor Desk maar het lukte niet om uit te lopen. Vlak na rust was het echter wel raak na een prachtige actie van Rafael werd Ian vrij voor de keeper gezet, 0-2. Hierna had Desk de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien maar het lukte niet om verder uit te lopen. Vijf minuten voor tijd, zakte de concentratie, liepen we uit positie en namen onnodige risico’s. Hierdoor schoot Margriet nog 2x op de lat, maar Mika hield de 0.

Al met al een verdiende overwinning in een goede wedstrijd. De 1e voorzichtige conclusie is dat we voetballend het niveau aankunnen maar dat we vooral nog een paar tempo’s hoger moeten spelen. De spelers hebben door dat ze daarvoor door de week de basis moeten leggen door op een hoog niveau te trainen…toch?!

Volgende week uit naar ‘t Zááááánd in de Reeshof voor de volgende episode van het avontuur.

Fotoverslag van deze wedstrijd van Lisette is te bekijken op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: