TSCJO17-4 – DESK JO17-3 (3-6)

02-10-2017 om 16:09 JO17-3, Wedstrijdverslagen

2017-09-30-tsc-desk-jo17-3

DESK JO17-3 pakt drie punten in Oosterhout

Op zaterdag 30 september stond voor de JO17-3 de wedstrijd in Oosterhout tegen TSC op het programma. In alle vroegte vertrokken wij al om 9:00 vanaf de eikendijk naar de warandelaan om daar om 10:30 aan de wedstrijd te starten.

In het begin van de wedstrijd was de thuisploeg feller dan wij en kreeg ook wat meer kansen. De meeste van deze kansen werden gecreëerd uit makkelijk gegeven vrije trappen door de scheidsrechter van dienst. Onze eerste kans was gelijk raak. De bal viel tussen de verdediging en de keeper van TSC in, Thijs dook in dit gat en zette de 0-1 op het scorebord. Hierna was ook gelijk onze tweede kans raak. Dit maal was het Kevin van Heesch die doel trof. In de eerste helft ging het verder gelijk op maar helaas was het toch onze tegenstander die de aansluitingstreffer wist te maken. De spits werd diep gestuurd en kwam op het doel af waarna hij de bal in de lange hoek schoof. Hierna kregen wij wat meer grip op de wedstrijd en kregen we ook wat meer kansen. Thijs kreeg een goede kans maar het lukte hem niet om de bal genoeg richting mee te geven. Kevin Ye kwam het strafschopgebied binnen en werd neergehaald. De scheidsrechter zag dat dit in nadeel was van de ploeg uit Oosterhout en gaf geen penalty. Even later maakte Kevin van Heesch zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door na een redding van de keeper uit de rebound te scoren. Nadat TSC nog een doelpunt had gemaakt gingen we de rust in met 2-3.

In de tweede helft bleef het spannend met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Beide teams kregen wat kleine kansen maar het was TSC wat het eerste doelpunt maakte van de tweede helft. Er werd een voorzet vanaf de zijkant gegeven waarna de bal vanaf een paar meter voor de goal werd binnengeschoten. TSC drong na dit doelpunt nog meer aan maar onze verdediging stond goed en gooide de boel achterin dicht. De wedstrijd viel toch nog onze kant op. Max schoot vanaf afstand heel mooi raak en later was het Thijs die de 3-5 op zijn naam schreef. TSC gooide er nog een extra aanvaller bij en kreeg nog wat kansen maar de verdediging stond een 4e tegentreffer niet meer toe. Het slotakkoord was voor Kevin Ye. Hij kreeg de bal uit een ingooi, speelde een speler uit en haalde de achterlijn. Hierna wist hij zijn actie mooi af te ronden met zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Uitslag 3-6.

Wij zijn heel blij met deze overwinning en met het maximale punten uit 2 wedstrijden. Volgende week spelen we tegen een andere ploeg met het maximale punten : GSBW. Wij zullen volgende week om 13:00 aan de aftrap staan in Goirle.

Sam Haarbosch

Tags: ,