DESK JO10-2 – Sarto JO10-5 (4-3)

07-10-2017 om 18:36 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-10-07-desk-jo10-2-sarto-jo10-5

Wedstrijdverslag

Deze editie was er één tegen de huidig nr. 2 van de nog prille competitie. Nadat de taakverdeling was gemaakt, werd onder aanvoering van Mees begonnen aan de match. De eerste kans is er al snel voor Jules, maar de bal beland in het zijnet. Even later een mooie aanval van Mees die de bal op Koen passed, die te weinig tijd heeft om de bal onder controle te krijgen en op het blok van de keeper stuit. Kort erna weer een opkomende Mees die de paal raakt en in de rebound de bal maar net naast ziet gaan. Nu is het de tegenstander die oprukt en het doel van Tim Muskens weet te bereiken die als een volleerd doelman de bal weet te stoppen.

Toch weet DESK als eerste op voorsprong te komen als Jules er als de kippen bij is, wanneer de Sarto-doelman door een slippertje de bal loslaat en Jules de bal tegen de touwen werkt (1-0). Koen de Swart speelt vol vertrouwen, gooit er wat moves uit en tekent voor de 2e DESK treffer. Het lijkt op een makkelijke wedstrijd uit te draaien, Alpay en Tim van Efferen spelen een sterke 1e helft en staan samen met Isolde hun mannetje in de defensie en de aanvallers combineren er op los…… Steeds weer stuit men op de keeper/defensie door te lang met de bal te blijven lopen. Een overtreding en een vrije trap voor DESK.

Er is kort overleg tussen Mees en Tom, iedereen ziet het resultaat, een aanloop van Tom met een overstapje en het schot van Mees volgt. Verbaasde gezichten bij de ouders over deze variant die maar net naast gaat, het gat is nog steeds maar 2 treffers. Net voor rust volgt een uitbraak van Sarto die door Isolde perfect wordt onderschept. Ze schakelt overtuigd om naar de aanval die uiteindelijk geen doelpunt oplevert.
De tweede helft was het plan dat Tim van Efferen zou gaan keepen, maar door pijntjes (uitgevallen met hamstringklachten) werd gezocht naar een oplossing. Yves kwam met de oplossing en wilde zijn team bijstaan door deze klus te klaren….. Steeds vaker kunnen spelers de verleiding niet weerstaan om mee naar voren op te rukken. Met als gevolg dat de ruimte achterin groter wordt en zo Sarto dichterbij ons doel komt. De 2-1 volgt al snel en een prima save van Yves kort erop is nodig om de voorsprong te behouden.

Opnieuw een DESK aanval, in de persoon van Mees, die de paal raakt en in 2e instantie de 3-1 maakt. Het spel gaat meer op en neer doordat Sarto meer en meer de aanval kiest en DESK uit positie loopt. Robin doet alles wat nodig is voor het team, valt niet op, maar is zo belangrijk. Zo zegt hij als hij “in de wissel staat” zet mij maar op de plaats van Isolde toen ze gewisseld moest worden. TOP teamplayer!!! Helaas is het toch weer raak 3-2!!!

De heren maken het zich moeilijk door zelf te veel kansen nodig te hebben en achterin zoveel ruimte aan de tegenstanders weg te geven. Kort voor het einde van de wedstrijd neemt Tim M. een vrije trap, die rechtstreeks in de kruising verdwijnt (4-2). Sarto geeft niet op en komt wederom terug in de wedstijd tot 4-3. Een knappe redding van Yves die zijn leven waagt als hij zich voor de bal werpt en pijnlijke knie oploopt, houdt zijn team op de been maar gelukkig klinkt het verlossende eindsignaal.
Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar wéér hebben we er 3 punten bij!

Fotoverslag te volgen op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,