DESK MO11-1 – RKDVC MO11-1 (8-2)

07-10-2017 om 12:11 MO11-1, Wedstrijdverslagen

2017-10-09-desk-mo11-rkdvc

Meiden MO11 winnen overtuigend!

Het was deze week de week van pech en schrikken voor de meiden van DESK MO11-1. Bente van Loon verraste het team eerder deze week na een stagedive avontuur in Crossroads. Toch op maandag nog trainen en vanaf dinsdag met haar rechterarm in het gips. Aan het eind van deze week schrok het team helemaal, toen bekend werd dat Rozemarijn aangereden was onderweg naar school. Hulpdiensten werden opgeroepen voor de verschrikkelijke klap die de speelster uit DESK MO11-1 gemaakt had. Een pittig ongeluk en flink schrikken. Rozemarijn moest met de ambulance naar het ziekenhuis, een gebroken bovenarm en gekneusde longen hield ze over nadat ze gelanceerd werd door een auto en hard ten val kwam. Ze zal er zes weken uit liggen en moeten herstellen van het ongeluk.
De meiden van de MO11-1 zochten elkaar op, smeedden een strijdplan en trokken ten strijde voor de ziekenboeg op het veld tegen RKDVC.
Het team van trainers De Jong en Hesselberth begon de wedstrijd goed. De speelsters zette goed druk en het eerste schot werd gelost door DESK van de voet van Maartje de Jong. RKDVC gewaarschuwd en wakker geschud. Het antwoord van de tegenstander wat volgt is een snelle aanval over links en een hard geplaatst schot, waar keepster Kenza Netten geen antwoord heeft. RKDVC op voorsprong en DESK zet een tandje er bij.
Scheidsrechter W. Sins, beter bekend als Frans Derks, blies voor de tweede op zijn fluitje, voor de aftrap na het tegendoelpunt. Via Lisa Sins en Flo Hakkert wordt DESK dreigender en valt het sterk aan. Opnieuw blaast Sins op zijn fluitje nadat Flo Hakkert gevloerd wordt door de tegenstander. Goed gezien scheidsie!
DESK komt na goed pressievoetbal bijna op gelijke hoogte. Het is Flo Hakkert die van afstand het Drunense doel onder vuur neemt. De keepster van RKDVC redt knap. Daarna is het wel raak voor de meiden van DESK MO11-1. Het duo Flo zorgt voor de gelijkmaker. Een goede combinatie tussen Flo Cleijn en – Hakkert geeft Flo Hakkert de ruimte om te schieten. Het schot vlamt tegen de touwen en de meiden worden beloond voor hun mooie aanval. Stand 1-1.

Aan de andere kant is het RKDVC die het nog niet opgeeft. Een gevaarlijke aanval van Drunen wordt geweldig door Stella er uit gehaald en uitverdedigd. De verdedigsters van DESK, Floortje, Maartje en Stella zorgen voor een geel-blauwe muur die bijna niet door te komen is.

Even later is het DESK dat kansen krijgt. Een bal uit de defensie van DESK wordt diep gespeeld op Flo Cleijn. Flo neemt de bal aan, controleert, dribbelt richting het doel en schiet de bal feilloos tegen de touwen. DESK op 2-1 en het drukt door.
Flo Hakkert krijgt na twee goede kansen loon naar hard werken. Met een onnavolgbare dribbel is het de kleine aanvalster die DESK op een 3-1 voorsprong zet. Duo Flo is doeltreffend! Flo Hakkert tekent voor een hattrick en brengt de stand op 4-1. Kort daarna wederom Flo Hakkert met de 5-1. Ze gaan er als zoete broodjes in. Bakkerij Piekfijn was al gesignaleerd op de velden van DESK die het tempo van de doelpunten niet bij kon houden. DESK gaat met 6-1 de rust in na goed voetbal en hard werken voor en met elkaar.
Na de thee is het DESK weer dat de aanval opzoekt. Het is Nessa die twee keer voor gevaar bij het Drunense doel zorgt. Een mooie combinatie tussen Flo Cleijn, Lisa Sins en Nessa die een geplaatst schot op het doel van RKDVC vuurt. Haar poging gaat net over.
Floortje de jong werkt keihard in de DESK-defensie. Schuwt geen duel en staat sterk haar mannetje. Toch weet RKDVC door de verdediging van DESK heen te prikken. De tegenstanders zet de 6-2 op het scorebord. RKDVC wordt sterker, maar dan is er altijd nog de sluitpost van DESK, Kenza Netten, die op een doorgeschoten bal uitstekend reageert. De aanvalster van RKDVC weet Kenza niet te kloppen en de stand blijft 6-2. Maartje de jong haalt er een schietkans uit voor de ploeg uit Drunen en voorkomt daarmee dat RKDVC te marge kan verkleinen.
In de slotfase is het DESK dat weer scoort. Flo Hakkert tekent voor haar tweede hattrick deze ochtend en brengt daarmee de stand op 7-2.
Jiry krijgt voor DESK nog een kans op de 8-2, maar de keepster van RKDVC tikt de bal met een uiterste inspanning corner. Ook Lisa Sins krijgt nog een geweldige kans en het is de mee opgekomen Maartje die de eindstand op het scorebord zet. Het wordt 8-2 voor de meiden van DESK na een weekje vol blessureleed.

Beterschap Bente van Loon en Rozemarijn Wienke!

Foto’s zijn te bekijken op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , ,