DESK VR1 – Sprundel VR1 (3-1)

08-10-2017 om 19:28 DESK Nieuws, Vrouwen 1

2017-10-08-desk-vr1-sprundel

Multitasking en fanatieke dames!

Vanmorgen kregen de DESK Dames te horen dat hoofdtrainer Richard Hoogkamer met griep geveld was. Er werd een strijdplan in en langs het veld opgesteld en dat hield flink multitasken in. Linda Snoeren als interim hoofdtrainster, assistent trainster, verzorgster en EHBO-er werd ondersteund door Els. In het veld hielden de dames elkaar goed scherp.

Scheidsrechter Paashuis fluit voor de aftrap tussen DESK en Sprundel. Sprundel laat gelijk merken dat het naar Kaatsheuvel is gekomen om  punten mee terug te nemen. De eerste aanval komt van de tegenstander. Een felle en scherpe Lauri v/d Aa glijdt er een gevaarlijke aanval uit en Djulita Laros is netjes op tijd om de bal weg te rossen voor dat de tegenstanders uit Sprundel gevaarlijk kunnen worden.

DESK komt na 10 minuten voetballen op voorsprong via een aanval over links. Kiki Fitters geeft een heerlijke steekpass op Floortje Goenee die de bal verwoestend tegen de touwen jaagt. DESK op een 1-0 voorsprong.

Even later komt Sprundel gelijk na een snelle uitbraak over rechts. De bal wordt laag voorgetrokken en in de verre hoek geplaatst buiten bereik van Djulita. Stand 1-1

Het is middenveldster Laura Possemis die bijna de 2-1 op haar schoen heeft. Laura krijgt de bal op zo’n meter of 20 voor het doel van Sprundel en plaatst de bal richting de linkerbovenhoek. Het schot wordt knap uit de kruising geplukt door de keepster van Sprundel.

Een corner voor DESK valt in de zestien bij Noortje Maas. Noortje legt de bal terug op Esther die de bal snoeihard in de rechterbovenhoek poeiert. Esther brengt de stand op 2-1 na een heerlijke treffer.

Sprundel komt weer bijna langs zij. Het afstandsschot wordt uitstekend van richting veranderd door Djulita en gaat via de paal corner.

Er volgen nog enkele vrije trappen maar die zorgen niet voor veel gevaar. De rest van de eerste helft speelt DESK het rustig uit tot aan de thee.

Met een stand van 2-1 gaat de ploeg aan de thee.

Na rust is het Lisa Struyken die in de kleedkamer achter blijft en gewisseld wordt voor Nikkie Snoeren die de rechtsback positie in neemt.

In het begin van de tweede helft is het Sprundel met een grote kans op de gelijkmaker. De poging voor het doel van DESK wordt naast geschoten. Aan de andere kant is het Kiki Fitters die Sanne Brouwers lanceert. Sanne leegt de bal terug op Kiki en gaat een heerlijke combinatie aan met Floortje Goenee. Kiki krijgt de bal terug en kan door op de keepster van Sprundel die zich voor de doelpoging van Kiki werpt. Kans verkeken.

Lotte Brouwers verlaat het veld voor Naomi Koenen. De dames van DESK blijven de aanval opzoeken en proberen de verdediging uit Sprundel te doorbreken. Noortje Maas krijgt een geweldige kans. Na de ingooi van Nikkie en de diepe bal van Naomi kan Noortje doorstomen richting het Sprundelse doel. De uitkomende keepster blijkt niet te kloppen door de boogbal van Noortje. De keepster heeft haar lengte mee en weet de doelpoging van DESK uit de lucht de plukken.

DESK komt toch op 3-1. Naomi Koenen met een fantastische rush aan de rechterkant ziet Noortje in de zestien staan. Naomi geeft de bal laag voor, Noortje laat de bal doorlopen en Kiki schiet de bal beheerst binnen.

Sprundel geeft niet op en zet Djulita Laros weer aan het werk. De goalie van DESK komt uitstekend uit op een diepe bal die achterna gezeten wordt door de aanstormende aanvalster van de tegenstander. Djulita rost de bal hard weg en het gevaar is weer geweken.

In het laatste kwartier is het Sprundel dat meer vooruit gaat voetballen en zorgt DESK in de omschakeling voor gevaar. Noortje Maas verlaat het veld voor Nicole de Louw, overgekomen uit de jeugd van DESK. In de slotfase krijgt Nicole een geweldige kans. Een scherpe voorzet van de voet van Floortje Goenee valt perfect achter de verdedigster van Sprundel. Nicole krijgt haar voet tegen de bal en de poging van dichtbij wordt knap gestopt door de keepster van Sprundel.

De verzorging van DESK in de persoon van Linda Snoeren wordt met spoed naar veld D verzocht. Een tegenstander van DESK heeft een flinke blessure opgelopen en Linda draagt al haar taken tijdelijk over aan Els Voogd langs het hoofdveld.

In de blessuretijd is het Esther Westerveld die nog een schietkans krijgt vanaf een mooie plek. De kanonskogel vertrekt van de rechtervoet van Esther en wordt gekeerd door de keepster. In de slotminuten vindt er een publiekswissel plaats voor Floortje Goenee. De uitstekende spelende middenveldster van DESK verlaat onder applaus het veld voor Kim v/d Linden.

DESK wint verdiend met 3-1 en stijgt op de ranglijst boven gemeentegenoot Blauw-Wit’81 met evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

Volgende week spelen de dames van DESK een uitwedstrijd tegen Moerse Boys die nog geen punt hebben gepakt in de eerste drie wedstrijden. Kunnen de dames van DESK deze vorm vasthouden?

Support your locals!

Alle foto’s van de wedstrijd vind je op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,