Oosterhout – DESK (2-2)

08-10-2017 om 19:33 DESK 1, DESK Nieuws, Wedstrijdverslagen

2017-10-08-oosterhout-desk

DESK pakt verdiend punt door klasse teamprestatie

Zondagmiddag 8 oktober, Oosterhout. DESK 1 heeft een verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij vv Oosterhout. Nadat het bijna de hele wedstrijd met 10 man speelde (rood voor keeper Carlo van den Beukel), sleepte het na rust een dik verdiend punt uit het vuur. Trainer Harry Biemans was na afloop – meer dan terecht –  ontzettend tevreden met de teamprestatie van zijn jongens.

DESK had wat goed te maken na het zure verlies van vorige week tegen SVSSS en daar ging de ploeg al vanaf minuut voor. Na een fel begint kopt Walter Klijs de bal in de 8e minuut op de lat. Een nieuwe inzet wordt vervolgens van de lijn gehaald, waarna de bal wéér in de voeten van een Desser komt. Dit keer is het aanvoerder Ronny de Bresser die de bal schiet, zijn bal belandt op de paal.

Rood

4 minuten later krijgt Oosterhout pas de eerste kans voor de wedstrijd. En dat gaat meteen helemaal mis. De spits van de thuisploeg komt 1-op-1 met Carlo en die tikt hem een klein beetje aan. De scheids is resoluut: rode kaart, douchen maar. In het tumult dat daarna ontstaat krijgt Ronny geel. En wat er dan gebeurt, is wel heel bizar. Reservekeeper Sander Dijst is nog in de kleedkamer – hij heeft net de volle 90 minuten bij DESK 2 (3-1 winst) gekeept – en de scheids laat gewoon doorspelen. Zonder keeper in de goal schiet Oosterhout de vrije trap hoog over.

DESK overleeft de situatie zonder keeper en Sander komt in de goal. Oosterhout dringt met een man meer wat aan en krijgt loon naar werken: in de 20e minuut schiet de goed doorgelopen rechtsbuiten de bal in de verre hoek: 1-0. DESK moet daarna vol op de verdediging, omdat Oosterhout de tweede goal zoekt. Die krijgt het bijna in de 37e minuut: een indraaiende voorzet wordt net naast geschoten. 3 minuten later gaat het wel fout: na een steekpass schiet de Oosterhoutse spits binnen in de bovenhoek: 2-0. In de laatste seconde van de eerste helft komt DESK nog goed weg als een bal net langs de paal gaat.

Mitta doet ‘t

In de rust wordt de geblesseerde Walter vervangen voor Jur Molenschot. Keeper Sander moet meteen weer ingrijpen: hij slaat een bal uit een vrije trap uit de korte hoek. DESK begint daarna wat aan te dringen en voorzichtig te zoeken naar de aansluitingstreffer. In de 60e minuut vindt het die bijna. Niels wordt op randje 16 neergehaald, de vrije trap van Daan krult net over. 6 minuten later is het wel raak. Weer een vrije trap op randje 16, dit keer in het midden. Mitchell legt aan en schiet de bal keihard over de grond binnen: 2-1.

Wereldgoal Ronny

Oosterhout wordt daarna nog meer onder druk gezet door de bezoekers uit Kaatsheuvel. En dat werpt z’n vruchten af. Nog geen 3 minuten later geeft Mitchell een lange bal op Ronny. Wat die vervolgens doet is schitterend. Hij neemt de bal aan en schiet hem keihard in de kruising met z’n linker. Een heerlijke wereldgoal; de keeper van Oosterhout is kansloos: 2-2.

Die goal van Ronny geeft DESK nog meer vertrouwen. Het werkt keihard, is fel en speelt compact. En voorzichtig zoekt het naar een derde goal. Aan de andere kant is het met een man minder ook waakzaam voor de snelle Oosterhoutse spelers. In de 75e minuut is het even billen knijpen als een schot van de thuisploeg maar net voorlangs gaat. 3 minuten later is het wéér Sander die uitstekend keept. Hij komt weer 1-op-1 met de Oosterhoutse spits die hem hard op de goal schiet, maar Sander redt uitstekend.

Nóg een rode…

Langzaam komt het verdiende punt dichterbij. 8 minuten voor tijd krijgt DESK opnieuw een tegenslag: Ronny krijgt z’n tweede geel na een overtreding. Ook hij moet vroegtijdig douchen. Trainer Harry en z’n staf wisselt goalenmaker Mitchell voor Rens van Heijst. Met 9 man leunt DESK achterover en probeert het Oosterhouste aanvallen af te stoppen. En dat doet het uitstekend. De thuisploeg is dreigend maar kan geen dreun uitdelen. In de allerlaatste minuut gaat een schot nog over de goal van Sander, waarna de scheids eindelijk affluit: 2-2.

Zo pakt DESK een dik verdiend punt. Het werkte als team keihard en vooral na rust maakte het indruk, toen het compact speelde. En zoals trainer Harry in de rust had gezegd: probeer de kansen te benutten die je krijgt. Dat lukte. “Echt een klasse teamprestatie”, aldus Harry.

Volgende week speelt zijn team tegen gedeeld koploper RWB uit Waalwijk. Die ploeg won zondagmiddag met 2-1 van Zigo en heeft nu net als Gilze 9 punten. De teamprestatie van vanmiddag geeft vertrouwen voor volgende week!

Support your locals!

Tags: , , , , , , ,