Steffie vanuit Orlando: ‘Ik support mijn locals nog steeds vanuit Amerika!’

08-10-2017 om 21:18 Dames, DESK Nieuws, Vrouwen 1, Vrouwenvoetbal

2017-10-08-steffie-mertens-orlando

Soms heb je van die Dessers die er effe tussenuit gaan. Werk, stage, reizen; ze gaan overal heen. Op dit moment zijn er sowieso twee bekende koppen voor lange tijd weg die even niet bij DESK voetballen. Een daarvan is Steffie Mertens (VR1). Zij is op dit moment in Orlando en wij vroegen Disney Steffie hoe het met haar gaat. 

Hoe is het daar Steffie, veel van de orkaan Irma meegekregen?

Ja, het gaat heel goed. Het is nog steeds super tof en ik heb weinig heimwee. Ik heb Irma wel meegemaakt, maar we waren voorbereid op het ergste waardoor het uiteindelijk wel meeviel. We hebben gewoon stroom gehad en het was geen ravage in ons appartement.

Wel ff schrikken als je zoiets mee gaat maken of hadden jouw collega’s je er op voorbereid?

Ja, klopt! Ik heb wat Amerikaanse collega’s dus die wisten ongeveer wat er zou gebeuren. Die hebben me goed gerustgesteld en voorbereid op wat er ging komen!

Hoelang zit je nu in Orlando en waarom?

Sinds afgelopen juli zit ik voor 6 maanden in Orlando vanwege mijn stage bij Disney. Ik volg hier een international college program, wat inhoud dat we de kans krijgen om hier te studeren en daarnaast voor Disney te werken. De studie gaat vooral op in management en leiderschap en ik werk op operationeel niveau zodat ik van beide kanten een zo breed mogelijk beeld krijg. Ik moet 1 dag in de week naar school en werk 30 uur per week. En weet je wat leuk is? Aangezien ik vooral veel ’s avonds werk, lig ik daarvoor of na school aan het zwembad of ik loop lekker rond in het park.

Wat voor stad is Orlando?

Orlando is een behoorlijk grote stad met veel internationale studenten die stage lopen bij Disney. Qua drukte valt het reuze mee, maar letterlijk alles is Disney hier, haha.

Wat is het vetste dat je tot nu toe hebt gedaan?

Pfff, dat is een lastige vraag… Ik vind alles nog interessant en maak elke dag nieuwe en gekke dingen mee. Daarnaast is het ontzettend gaaf dat ik hier deze stage mag lopen en als cast member van Disney kun je hier ook een hoop. Alles wat maar met Disney gerelateerd is, is gratis, zoals alle parken en waterparken (of met een fikse korting zoals de merchandise en alle restaurants.) Daarnaast is het nu ook een stuk aantrekkelijker om een helikoptervlucht of een cruise van m’n bucketlist af te strepen. Het allertofste aan hier is dat niks te gek is en alles is hier mogelijk.

En het heftigste?

Dat is toch wel de orkaan Irma. Absurd eigenlijk om zoiets überhaupt mee te maken. Ik hoop ook oprecht nooit meer in zo’n situatie terecht te komen.

Logisch! Wat is het grootste verschil met Kaatsheuvel?

Het grootste verschil met Kaatsheuvel is toch wel het leven in een grote stad. Thuis is het ons kent ons, maar hier is iedereen internationaal en merk je dat nationaliteiten veel naar elkaar toe trekken. Ook is de Verenigde Staten in zijn geheel al het tegenovergestelde van Nederland. Dus wat dat betreft is alles compleet verschillend.

Wat mis je eigenlijk het meeste?

M’n auto mis ik het meeste. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil en niet afhankelijk te zijn van taxi’s, ubers en bussen, is toch wel erg prettig. Hetgeen dat ik zeker nog niet mis, is het Nederlandse klimaat. 6 maanden lang in 30 graden bevalt me prima hier.

Last but not least: hoe zit het met sporten daar? Kunnen de Vrouwen je fit terugverwachten? 

Qua sporten hier mis ik het voetbal enorm. Ze vinden het hier maar een stomme sport en iedereen doet aan American football, wat uiteraard totaal anders is. Ik kan gelukkig wel elke dag naar de sportschool en het zwembad en daarnaast loop ik gemiddeld 10 kilometer op een dag als ik werk. Dus wat dat betreft sport ik zeker. En 1 keer per week ga ik naar de sportschool. Ik moet uiteraard mijn conditie wel op peil houden als ik wil schitteren in vrouwen 1 na de winterstop!

Geniet er nog van, Stefke!

 

Tags: , , , , , , , ,