DESK – RWB (3-2)

15-10-2017 om 23:20 DESK 1, DESK Nieuws

2017-10-15-desk-rwb

DESK wint van koploper RWB

De ploeg van trainer Harry Biemans kon vandaag goede zaken doen voor aansluiting in de subtop van de derde klasse. Het moest dan wel winnen van het ongeslagen RWB. Eerder op de dag won DESK2 van Moerse Boys en verzekerde zich van een tweede plaats in de eerste klasse.

De wedstrijd van DESK stond onder leiding van de 68-jarige scheidsrechter Fitters, die na de wedstrijd aangaf dat hij 10,5 km afgelegd had deze middag. DESK begint prima en laat het balletje rond gaan. Het is wel ineens RWB dat op voorsprong komt na 10 minuten voetballen. Een aanval over rechts wordt breed gelegd naar links en hard binnen geschoten in de korte hoek. Doelman Sander Dijst kansloos en DESK op een 0-1 achterstand.

Direct na de aftrap is het wederom RWB wat voor gevaar zorgt. Een diepe bal wordt in een een-op-een duel met Sander net te breed getikt en er uitstekend uitverdedigd door Niels Hamers. Niels voorkomt samen met Sander voor erger en weet goed uit te verdedigen.

Scheidsrechter Fitters keurt een doelpunt van RWB af, nadat de corner binnen getikt wordt door een in buitenspelstaande speler van RWB. DESK komt goed weg.

De ploeg uit Kaatsheuvel komt gelijk na een heerlijke voorzet van Niels Hamers. Niels geeft de bal vanaf rechts strak voor en uitstekend achter de verdediging van RWB. Het is dan ook een koud kunstje voor Djordi Smout, die de bal vervolgens heerlijk met een volley tegen de touwen aan jaagt. Stand 1-1.

DESK in euforie kan gelijk weer aan de bak, nadat RWB gelijk van de aftrap de 1-2 op het scorebord zet. De verdediging van DESK schuttert als een diepe bal op de spits terug gelegd wordt en uitgekapt door een aanvaller van RWB. Deze kapt de man uit en kan eenvoudig de bal achter doelman Dijst in de rechter hoek schuiven. Stand 1-2.

Gelijk daarna is het Sander Dijst die zijn club op de been houdt. Een aanval over rechts wordt voorgegooid en val precies achter de verdediging van DESK. De bal wordt snoeihard uit de lucht geplukt en op doel van DESK geschoten. Sander Dijst redt uitstekend en voorkomt erger.

Aan het eind van de eerste helft is het Jur Molenschot die het net voor DESK doet bollen. Voorbereidend werk van Mitchell Bastianen die uitstekend de bal kan terug leggen op Mathijs Emmers. Mathijs met aanstormende verdedigers van RWB in zijn buurt legt de bal direct breed op Jur, die feilloos binnen pegelt. DESK op gelijke hoogte.

Met een 2-2 stand gaan beide ploegen aan de thee.

Na rust is het Yvo van Engelen die achterblijft in de kleedkamer. DESK wisselt qua posities en brengt Marino Domenie in de ploeg en schuift Jur een linie naar achteren. Het is RWB dat de eerste kans krijgt in de tweede helft.

Een aanval over rechts wordt vrij binnen gekopt op het doel van DESK. De kopbal verdwijnt over het doel van Sander Dijst.

De tweede helft controleert DESK het spel en bepaald de ploeg uit Kaatsheuvel het baltempo. Het speelt een stuk feller dan de eerste helft en de passes en combinaties gaan veel beter dan in de eerste helft. Mathijs Emmers poeiert de bal net over het doel van RWB. Ook Roy Dekkers krijgt een goede mogelijkheid om op doel te koppen, maar de verdediging van RWB kan voorkomen dat Roy zijn hoofd tegen de heerlijke pass van Mathijs Emmers kan drukken.

DESK drukt in de tweede helft goed door en RWB komt er slecht zelden uit. In de laatste tien minuten wordt Roy Dekkers gewisseld voor Luuk Goenee en dat bleek een gouden zet van Biemans te zijn.

Een vrije trap voor DESK op eigen helft, randje zestien wordt genomen door Wally Klijs. Luuk Goenee koud in het veld gaat een een-op-een duel aan, staat fysiek zijn mannetje tegen de laatste man van RWB, en weet de uitkomend doelman van RWB te verschalken met een bekeken schot. Luuk Goenee, man of the match bezorgt het publiek aan de Eikendijk het kippenvel en tekent voor de 3-2 voorsprong voor DESK.

In de slotfase is het alle zeilen bij zetten voor DESK en de drie punten behouden op de Eikendijk. DESK wint knap van de koploper en mag dat op basis van de tweede helft qua inzet zeker toe eigenen.

Volgende week speelt het tegen de huidige koploper Bavel en zal het weer aan de bak moeten. Pupil van de week Noud de Kock gaf de selectie nog een boodschap mee:”Als DESK qua inzet en scherpte zo speelt als in de tweede helft kan de ploeg wellicht kampioen worden!”

Met die instelling en de boodschap van onze Griesmann van DESK JO10-1 pakt DESK drie punten en staat het momenteel 4e in de Derde Klasse.

Tags: