Krikken vanaf Curaçao: ‘Ik mis de ballen van Sjouk!’

16-10-2017 om 15:31 DESK 1, DESK Nieuws

2017-10-16-steven-krikken

Nog zo’n Desser die ‘m effe is gepeerd: Steven Krikken. De selectiespeler zit alweer een tijdje op Curaçao en heeft nu een paar boys van DESK op bezoek. Flink tanken, soms hard werken en toch nog effe de tijd vinden om onze razende reporter te spreken. Klasse Krikken!

Ha Krikken, je bent niet zomaar naar Curaçao gegaan, toch?

Klopt. Na een zware studie heb ik besloten om het een half jaar rustig aan te doen. Mijn vader is geboren op Curaçao en na zijn enthousiaste verhalen wilde ik de relaxte sfeer wel eens proeven.

Bevalt het? En wat doe je eigenlijk?

Het leven is hier wel heel relaxed, maar werken in één van de populairste bars van het eiland, is wel aanpoten. Studenten werken hier vaak slechts tijdelijk en daardoor verandert de crew van de Zanzibar geregeld.

Hoelang ben je al weg?

Ik ben op 26 juni aangekomen en half januari kom ik weer terug.

Je werkt dus een half jaar achter de bar bij Zanzibar. Vertel eens: wat is het leukste van je werk?

Dat je naast veel BN’ers ook super veel leuke mensen ontmoet met wie je een leuke band opbouwt.

Curaçao klinkt als een paradijs. Hoe is het leven daar?

Het leven hier is goud. Het is altijd mooi weer en vaak ga ik lekker naar het strand. Druk of stress zijn woorden die hier niet in het vocabulaire voorkomen. De mensen hier zijn enorm relaxed en dat maakt het ook zo fijn om op dit eiland te leven.

Wat is het vetste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Gezellige dagjes weg met een paar boys van DESK die zijn overgekomen en een dag wakeboarden.

2017-10-16-groeten-uit-curacao

Nog heftige dingen beleefd?

Ja! Dafne Schippers lag op het strand bij Zanzibar. Die heb ik toen uitgedaagd voor een 50 meter sprint. Iedereen weet dat dat met mijn snelheid wel eens spannend kon worden. Maar toen ik 50 meter had gesprint, had zij al een drankje gehaald bij de bar en lag ze alweer op d’r strandbed. Heftig, maar wel leuk!

Wat is het grote verschil met de Kets?

Dat je in Kaatsheuvel altijd dezelfde mensen tegenkomt en iedereen wat met zijn vaste vrienden doet. Het is ook leuk om een keer in een hele andere omgeving te leven en dagelijks nieuwe mensen te ontmoeten. Toch mis ik het voetbal en de gezelligheid van de DESK-kantine heel erg.

Enneh… sport je nog wel tussendoor? Je moet toch fit terugkomen…

Mijn lever wordt hier aardig getraind. Voor de rest heb ik nog 3 maanden om dat weer in shape te krijgen, dus daar ga ik nog wel aan werken.

Voordat je weer met de DESK-mannen de hort opgaat: wat mis je eigenlijk het meest?

Ik mis de kleedkamerhumor, de grappen en grollen in de kantine heel erg en de ballen van Sjouk. En de ballen in de soep ook trouwens. Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien!

 

Tags: , , , ,