DESK – Bavel (1-1)

22-10-2017 om 21:30 DESK 1, DESK Nieuws, Senioren, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2017-10-22-desk-bavel

DESK wéér sterk tegen een koploper

Zo, een week na de prachtige overwinning op RWB (3-2), meldde alweer de volgende koploper zich op d’n Eikendijk. Dit keer waren de mannen van Bavel te gast. Wéér overtuigde DESK tegen een op papier sterke tegenstander. Dit keer gingen de bezoekers zondagmiddag niet met lege handen naar huis: 1-1. En dat terwijl DESK de beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Bavel laat vanaf minuut 1 zien dat het niet voor niets naar de Kets is gereisd. De bezoekers starten fel en aanvallend, maar keeper Carlo van den Beukel – die na z’n rode prent weer in de goal staat – hoeft nog niet in actie te komen. De eerste dreiging komt van DESK. Na 10 minuten schiet Daan van Loon vanaf de linkerkant in het zijnet. De ploeg van trainer Harry Biemans krijgt vervolgens drie kansen. Eerst Djordi Smout na een perfecte voorzet van Roy Dekkers. De keeper redt en de rebound is voor Daan. Weer stopt de goalie, daarna is het Mitchell Bastianen die de bal in de verre hoek op de paal plaatst.

0-1
Na exact een kwartier spelen is het Ronny de Bresser die de mogelijkheid krijgt om de bal te vuren. Zonder succes helaas. En dan gaat het mis. DESK komt tegen de verhouding in op achterstand na een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf links wordt de 16 ingedraaid. De defensie kopt de bal naar buiten, alleen wel in de voeten van een Bavel-speler. Die staat helemaal vrij en vlamt de bal hard onder Beukie door: 0-1.

DESK herpakt zich vervolgens via Smout aan de rechterkant. Hij probeert het met links van afstand, maar de bal gaat neffe de goal. Wéér een kansje voor DESK. Het krijgt een vrije trap na een solo van Mitta, maar het schot gaat over. Het zijn deze zondagmiddag dezelfde jongens die loeren op de goal. Dit keer is het weer Ronny, die vanaf de 16 uithaalt. De keeper plukt de poging uit de lucht. Vervolgens krijgt de thuisploeg opnieuw een grote kans. Ronny passt heerlijk op Roy, die de bal voor gooit op Smout. Hij vuurt af in de korte hoek, maar de keeper van Bavel redt knap.

Keeper staat godnondeju veel in de weg
En die man wordt toch wel de man of the match voor de bezoekers. Want kort voor rust krijgt DESK een vrije trap. Mitta stuurt de bal naar de rechter kruising, maar de keeper tikt de bal geweldig uit de bovenhoek. Twee minuten later weer een vrije trap van Mitchell. Nu plukt de doelman de bal uit de linker kruising. Wat een gruwelijke sta-in-de-weg. Op slag van rust volgt de laatste uitbraak van DESK. Mitta sprint richting het doel, maar plaatst de bal net over. Rust.

Even druk van Bavel
Na de thee start DESK meteen goed en speelt het weer dreigend. Mitchell gaat een combinatie aan met Smout en trekt naar binnen. Mitta legt aan voor het schot en haalt uit met rechts. Het schot wordt aangeraakt en door de keeper gestopt. Na 3 minuten krijgt Bavel éindelijk een kans. En meteen een grote ook. Sluitpost v/d Beukel voorkomt uitstekend dat DESK op een grotere achterstand komt en redt een uitgespeelde kans goed. 10 minuten later krijgen de bezoekers opnieuw een grote mogelijkheid om te scoren. Een aanval over rechts gaat scherp voor het doel van Beukie langs.

Daarna is het weer de gevaarlijkste DESK-man met een kans. Mitta haalt van zo’n 20 meter hard uit en schiet de bal laag op het doel van Bavel. De keeper redt de doelpoging wéér. En wééééééér is het Mitchell met de kans op de verdiende gelijkmaker. Hij speelt zichzelf knap vrij in de 16 en ja hoor… keepertje redt weer.

Rood voor DESK
20 minuten voor tijd gooit trainer Harry nog wat extra power binnen de lijnen. Matthijs Emmers wordt gewisseld voor Aron van Seeters. Hij staat nog geen vijf minuten op het veld of ziet een andere ploeggenoot al vertrekken. DESK moet verder met 10 man omdat Mitchell rood krijgt. Dat betekent nog een kwartier vol gas voetballen en dat doet de thuisploeg ook. Het drukt Bavel achteruit en zoekt de gelijkmaker. Een vrije trap van Daan en een afstandsschot worden – je raad het al – weer gestopt door de Bavelse keeper.

Vervolgens heeft Smout de gelijkmaker op z’n schoen. Een scherpe voorzet van Daan wordt op 5 meter binnen getikt door Djordi, maar weer is het die vervelende keeper die DESK het scoren belet. Daarna is het wel raak. En verdiend!! Eerst is het Smout die de doelman weer treft, maar in de rebound glijdt Roy Dekkers de bal over de lijn: 1-1.

Een dik verdiend gelijkspel voor DESK, dat het de koplopers dit seizoen lastig maakt.

Klasse, boys!

Tags: , , , , , , , , ,