DESK JO13-1 – WSC JO13-1 (5-3)

24-10-2017 om 22:52 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2017-10-21-desk-jo13-1-ws

Derby tegen WSC voor de beker

Afgelopen zaterdag stond de bekerkraker tegen de vrienden van d’n Eikendonk op het programma, na een prachtige wedstrijd bekert d’n Eikendijk verder.

Veel jongens kennen elkaar via de Wolkse scholen dus voorafgaand aan de wedstrijd waren er al pieken in het dataverbruik op Social Media te merken. In de voorbereiding op dit seizoen, eind mei, verloren we meer dan terecht van dit team. Kortom de lat was gelegd.

Zonder Rafael, op vakantie, en Ian die wat ziekjes was na een Notenkraker kamp begonnen we aan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment nam Desk het initiatief en speelde sterk. Het duurde langer dan een kwartier voor WSC de 1e kans kreeg en snel daarna de tweede waaruit ze scoorde. Daarmee kwam de stand op 1-1, Martijn had eerder met een vrije trap ons al op voorsprong gebracht. Verdiend kwamen we weer op voorsprong. In de blessuretijd scoorden beide ploegen nog een keer. Met maar 1 doelpunt voorsprong gingen we de rust in.

Na rust een zelfde spelbeeld al waren we iets minder dominant. Wouter maakte met een doelpunt, zijn hattrick compleet. Stijn had voor de rust zijn vizier scherp gesteld op de paal, dus in de tweede helft scoorde hij vanuit een prachtige actie overtuigend. Niet het doelpunt maar de eerste aanname was vooral prachtig. WSC maakte nog een tegentreffer, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Dit was een collectieve overwinning waarbij de taken op elke positie goed werden uitgevoerd. Alle spelers verdienen een compliment: Mika, Lars, Niels, Bas, Tim -> solide verdediging en prima opbouw. Martijn, Romy, Cas -> veel duelkracht op het middenveld en met creatieve acties de aanvallers aan het werk gezet. Robin, Wouter en Niels -> steeds gevaarlijk en goed in de verdedigende omschakeling! Jasper Martens van de O12 maakte zeer verdienstelijk zijn debuut. Ian kwam ondanks zijn buikkrampen toch nog zijn aandeel geven in de wedstrijd. Een teamprestatie waar we (even) van mogen genieten, tot maandagavond 17:55 (training).

Deze wedstrijd was een prima graadmeter om de vooruitgang van dit team te meten. Nu weer aan de bak in de competitie om daar de komende weken ook wat punten te gaan halen.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,