DESK JO10-1 – Jong Brabant JO10-1 (4-10)

28-10-2017 om 15:31 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2017-10-28-deskjo10-1-jong-brabant

Na 3 voetbal loze weken eindelijk weer eens een wedstrijd, ook gelijk een goede tegenstander namelijk koploper Jong –Brabant . We hebben afgelopen weken hard getraind en zijn veel bezig geweest met voornamelijk: wat te doen in balbezit en het omschakelen bij balverlies, dit in combinatie met gedrevenheid en inzet. We merken dat dit met de week stukken beter gaat, dus vandaag een mogelijkheid om dit in onze wedstrijd te laten zien. Na een korte wedstrijdbespreking en een goede felle warming-up gaan we onder leiding van scheidsrechter De Kock van start.

We beginnen zeer fel zoals afgesproken en maken het de tegenstander zichtbaar moeilijk. We komen verrassend op een 1-0 voorsprong. DESK houdt dit 15 minuten goed vol tegen een ook goed voetballend Jong –Brabant. Jammer genoeg straft de tegenstander onze foutjes genadeloos af, waardoor we in korte tijd tegen een achterstand aankijken. Oorzaak: linies gaan te ver uit elkaar spelen en we geven onze tegenstanders te veel ruimte en tijd. Het is rust en gaan even weer alles bespreken wat goed en minder goed gaat.

Doelstelling hierin is om weer te starten zoals we de eerste 15 minuten gespeeld hadden. Zichtbaar lukt dit goed en we komen zelf aanvallend goed voor de goal van de tegenstander, we scoren zelfs nog 3 keer door prima opgezette aanvallen. Verdedigend laten we wat steekjes vallen wat resulteert in een aantal tegendoelpunten. De reden is dat we achteruit lopen en niet vooruit op de bal (tegenstander)verdedigen, weer een goed leermoment waar we mee verder kunnen.

Kort samengevat van onze kant weer heel veel goede en vooral aanvallende pluspunten gezien. Verdedigend beginnen we goed, alleen moeten we dit proberen langer vol te houden. Wij als begeleiding zijn zeer tevreden hoe dit team met de week beter gaat voetballen en vooral als team SAMENWERKT. Hopelijk kunnen we de komende wedstrijden dit om gaan zetten in een overwinning, wat we als team ook verdienen.

Eindstand was uiteindelijk 4-10 voor Jong-Brabant wat ook een terechte uitslag is. Deze week weer hard trainen boys en op naar de kraker tegen Gudok volgende week zaterdag!

Groeten,
Ron Damen