DESK Toeptoernooi kent nieuwe koning!

29-10-2017 om 11:29 DESK Nieuws, Evenementen, Feestcommissie, Speciale aandacht

2017-10-27-toeptoernooi

V/d Pfff van zijn troon gestoten

Afgelopen vrijdagavond vond het traditionele DESK Toeptoernooi plaats in het clubhuis van DESK. Met 5 tafels gevuld met fanatieke deelnemers werd het toernooi geopend door Toepvoorzitter Tonneke Brouwers. De eerste ronde van 20 minuten kende weer verrassende uitslagen. Aanvallend spelende Cleijn vraagt om de pot en vliegt er traditioneel als eerste uit. Aan tafel 1 wint die kwijkert van Van Riel en pakt daarmee de eerste 5 punten.

De tafels worden na de eerste ronde gewisseld en iedereen kan weer vol aan de bak met nieuwe tegenstanders. Aan tafel 3 is het Jan Hamers die vol in de aanval gaat en de pot vraagt. Maar in de omschakeling wordt hij in de laatste slag genekt en is daar nog goed ziek van.

In de vierde ronde wordt er gedacht aan competitievervalsing. Het is Toep voor de deler die met vier tienen de pot wint. Rene Leijtens tekent protest aan en vindt de situatie zeer verdacht. Eerst alle kaarten op de grond laten vallen en na het delen vervolgens met vier tienen komen. Het onderzoek loopt nu nog.

De finale wordt gespeeld tussen Dennis v/d Pennen, Frank van Halewijn, Roel Beerens, Jelle Hakkert en Jan Hamers. De toepkoning van de vorige editie kan zijn titel niet prolongeren en vliegt als eerste van de finaletafel. Vervolgens kunnen Frank Halewijn en Roel Beerens niet aan de tactiek en de kaarten van Jelle Hakkert en Jan Hamers wennen en verlaten ook de finaletafel.

Het gaat tussen oud twee oud spelers van DESK1: Jelle Hakkert en oud oorlogveteraan Jan Hamers. Een bloedstollende eindstrijd. Diep in blessuretijd wordt het toernooi beslist door de ervaring van routinier en toptoeper Jan Hamers.

Deelnemers, organisatie en barpersoneel bedankt voor een heerlijk avondje kaarten aan de Eikendijk!

Gefeliciteerd Jan Hamers!

DESK Toepkoning 2017

 

Tags: , , , , ,