FC Drunen JO17-1 – DESK JO17-4 (6-1)

30-10-2017 om 23:05 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2017-10-28-fc-drunen-desk-jo17-4

Op zaterdag 29 oktober stond voor DESK JO17-4 een uitwedstrijd naar FC Drunen op het programma. We wisten dat we nu aan de bak konden omdat FC Drunen het maximale aantal punten uit de gespeelde wedstrijden had.

In de eerste helft was FC Drunen meer in de aanval maar wij stonden goed te verdedigen waardoor er weinig grote kansen kwamen. Ik moest een keer in actie komen om de bal corner te tikken en een paar schoten gingen over of naast. Wij kregen ook een kleine kans via Stijn maar helaas wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen. De thuisploeg kwam op voorsprong. Er kwam een lange bal waar Jochem achteraan rende. Hij probeerde de bal op mij terug te spelen maar raakte de bal niet goed waardoor de bal bij de aanvaller van FC Drunen kwam en deze wist ook te scoren. De ruststand was 1-0.

In de tweede helft was FC Drunen weer de bovenliggende partij en al snel wisten zij de voorsprong uit te breiden. Uit een corner kon de bal binnen worden geschoten. Later werd het 3-0 door een indraaiende vrije trap die via de binnenkant van de paal in de goal belandde. Even later maakte Daan een overtreding in het strafschopgebied waarna een penalty werd toegekend. Deze penalty werd helaas ook benut. Na deze drie doelpunten die snel in de tweede helft vielen waren wij wakker en begonnen we wat meer te voetballen. Thijs kreeg een goede kans en ook Daan was dicht bij een doelpunt maar ze wisten niet te scoren. Het was Stijn die wel een doelpunt wist te maken en de stand op 4-1 bracht. FC Drunen bleef aanvallen en wist ook nog twee keer te scoren waarmee ze de eindstand op 6-1 brachten.

Wij vonden het jammer van deze nederlaag maar we hopen volgende week in de streekderby thuis tegen WSC de drie punten op de eikendijk te houden.

Sam Haarbosch

Tags: