Berghem Sport JO13-1 – DESK JO13-1 (3-1)

31-10-2017 om 22:59 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2017-10-28-berghemsport-deskjo13-1

DESK JO13-1 tegen de koploper

De ploeg van trainers Gerben Burgmans en Lars Damen speelde afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Berghem Sport uit Rosmalen. DESK kende een pittige tegenstander en wist dat het moeilijk zou gaan worden tegen de huidige koploper van de 3e Divisie.

Onderuit bij de koploper
Na een goede overwinning in de beker ging de JO13-1 op bezoek bij de koploper. Onder de rook van Oss ligt het mooie sportpark van Berghem Sport. De jongens waren niet angstig om tegen de bovenste te spelen, ze wisten ook dat Berghem alleen nog tegen de onderste ploegen had gespeeld.
Van enige onderschatting was gelukkig niets te merken de eerste helft. Desk had het betere van het spel, waarbij vooral de verzorgde opbouw van achteruit goed liep. Berghem gooide daar vooral veel fysiek en lange ballen tegenover. Uit één van de spaarzame kansen werd het 0-1 door Robin. De laatste minuten van de 1e helft verslapten we iets en dat was voor Berghem genoeg om uit een corner gelijk te komen.
Met een goed gevoel gingen we aan de ranja. We gaan ervan uit dat er alleen water en siroop in de bekers zat en dat de bar slechte tweede helft alleen aan ons zelf is te danken. Vanaf de aftrap was er niets meer over van de goede 1e helft. Veel fouten, geen rust, linies niet gesloten, kortom slecht! Vooral de linksbuiten van Berghem dook meerdere keren alleen op voor Mika en dat ze snel 2x scoorden was terecht. Daarna herstelden we nog wel iets maar terugkomen in de wedstrijd lukte niet.
Weer terug naar de kleedkamer, nu met een slecht gevoel, nul punten maar wel weer ranja. Een wedstrijd met twee gezichten, die bevestigd dat we zowel met de beste mee kunnen maar ook diep door de ondergrens kunnen zakken. Genoeg om over na te denken en werkpunten om op te trainen.
De komende weken volgen er de nodige tegenstanders waar we punten tegen kunnen pakken. Zaterdag om 10.15 thuis tegen Avanti (Schijndel) de 1e kans om weg te komen bij de onderste plaatsen van deze interessante competitie.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Facebookpagina van DESK met dank aan Lisette v/d Herik.

Tags: