DESK – JEKA (1-1)

05-11-2017 om 20:08 DESK 1, DESK 2, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2017-11-05-DESK_JEKA

Super sunday op de Eikendijk

Nadat eerder op deze zondag DESK 2 de kans had op het pakken van de periodetitel, mocht DESK 1 het opnemen tegen koploper JEKA.

DESK 2 zal nog even moeten wachten op de periodetitel. Directe concurrent Zeelandia-Middelburg liet punten liggen, maar RKDVC kwam op 1 punt achterstand van DESK 2. Het zal dus over twee weken moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen sc ’t Zand.

DESK 1 wachtte de taak om het ongeslagen JEKA het zwijgen op te leggen. Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet verder dan 1-1. En dat was misschien ook wel terecht. Beiden beginnen fel aan de pot op d’n Eikendijk waar de weergoden zich wel degelijk laten zien. De eerste minuten dondert het vooral op het veld. Beide teams zoeken snel de eerste goal en JEKA is gevaarlijk in de omschakeling, maar vooralsnog niet dreigend genoeg. Na 15 minuten zorgen de bezoekers voor een gevaarlijke aanval vanaf rechts. De vleugelspeler rent door en krijgt de bal gevaarlijk voor. Ronny en zijn directe tegenstander klappen met de hoofden tegen elkaar en JEKA krijgt de bal niet op doel.

Dat JEKA voor de pot aan kop gaat, maakt DESK niet uit. De ploeg voetbalt prima mee, maar ziet na exact een kwart spelen wel dat JEKA bijna op 0-1 komt. Na een heerlijke crosspass en geweldige volley vliegt de bal over het doel van Beukie. Daarna is Daan dicht bij de 1-0. Een corner wordt uitverdedigd door DESK. Van Loon gooit de versnelling erin en steekt door het midden het hele veld over alla Speedy Gonzalez. Zijn pass die volgt is alleen net te kort voor de inkomende Smout. De keeper is eerder bij de bal en voorkomt dat Djordi kan binnen tikken.

Daarna krijgt Ronny een grote kans. Een vrije trap van Jur wordt uitverdedigd door JEKA, Ronny neemt de bal over en plaats het schot net over het doel. Daarna komt DESK heel goed weg. Over rechts wordt de bal bij de tweede paal gelegd. De spits van JEKA kopt in, maar Carlo redt uitstekend en de bal wordt vervolgens van de lijn gehaald door de verdediging. In de slotfase van de eerste helft is DESK aanvallend op zoek naar de goal van JEKA.

Rust 0-0

Geen wisselingen in de rust. DESK dringt meteen weer aan en gaat in de aanval. Smout pikt de bal op en plaatst de bal heerlijk op de kruising. De bal komt terug en in de rebound poeiert Roy de bal keihard tegen de touwen: 1-0! Dat geeft vertrouwen en DESK scoort meteen bijna nog een keer. Jur wordt diep gestuurd op links en trekt de bal voor op Roy. Appèl voor buitenspel, maar Roy krijgt de bal achter zich en kopt naast. JEKA krijgt vervolgens de kans op de gelijkmaker. Een aanval over rechts wordt teruggelegd op de rand 16 en wordt net over gepoeierd. DESK wordt teruggedrongen en JEKA komt meer aan aanvallen toe.

De gelijkmaker komt er vervolgens wel degelijk. De mannen uit Breda komen op gelijke hoogte na een vrije trap die van richting verandert en zo binnen wordt gekopt: 1-1. Die bal valt pas ver in de tweede helft. JEKA zoekt daarna naar de winnende 1-2 en zet fel druk. Ook DESK jaagt voorzichtig op de 2-1, maar vindt die niet. In de slotfase gaat Smout eraf en komt Lorenzo er nog in. Maar bij dat laatste momentje blijft het. Een vrije trap die van richting verandert wordt, nekt DESK in de slotfase en houdt JEKA ongeslagen.

Bekijk hier de foto’s op de DESK Facebook-pagina.

Alle uitslagen van de 7e speelronde in de 3e Klasse B:

vv Baardwijk  vv Bavel 2-1
vv DESK  JEKA 1-1
sv SSS  RWB 4-0
VCB  vv TSC 0-2
vv ZIGO  vv Oosterhout 2-0
vv Gilze  vv Waspik 2-1
GSBW  Were Di 1-0

Tags: ,