DESK JO17-4 – WSC JO17-7 (5-2)

07-11-2017 om 21:37 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2017-11-07-desk-jo17-4

DESK JO17-4 wint streekderby

Op zaterdag 4 november stond voor DESK JO17-4 de streekderby plaats tegen WSC uit Waalwijk. WSC is ook gelijk een directe concurrent op de ranglijst en ook daarom wilden we de drie punten op de Eikendijk houden.

De wedstrijd ging gelijk op met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Wij kregen de eerste kans via een kopbal van Thijs maar de keeper kon redding brengen. WSC kreeg ook een kans uit een vrije trap maar ik kon de bal pakken. Wij kwamen op een 1-0 voorsprong. Kyan gaf de bal voor en Jim kon bij de eerste paal binnentikken. Het werd ook nog 2-0. Declan probeerde een steekbal te geven op Jim maar deze werd onderschept door een verdediger. Deze raakte de bal hierbij verkeerd waarmee hij zijn eigen doelman verschalkte. De uitploeg kwam nog tot scoren maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hands. We gingen rusten met een stand van 2-0.

In het begin van de tweede helft was WSC feller dan wij en kregen zij ook wat kansen. Gelukkig gingen deze er niet in. Wij kwamen wel op 3-0 na een mooie pass van Jochem kon Daan de bal voorgeven op Thijs die alleen zijn voet tegen de bal aan hoefde te zetten. Het werd ook nog 4-0 en dit keer was Daan de maker van het doelpunt. WSC kwam ook tot scoren. Een afstandsschot zeilde in de bovenhoek. WSC probeerde ons nog meer onder druk te zetten en de wedstrijd nog spannend te maken. Toch waren wij het die wisten te scoren. Declan gaf vanaf de achterlijn een voorzet die door een speler van WSC werd binnengelopen. Het werd ook nog 5-2. Wsc kreeg een vrije trap en deze werd via de onderkant van de lat benut. Dit was ook de eindstand.

Wij waren blij met deze overwinning en we hopen volgende week thuis tegen Helvoirt weer de drie punten in eigen huis te houden.

Sam Haarbosch

Tags: