SSC JO10-1 – DESK JO10-2 (12-2)

07-11-2017 om 22:15 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-11-04-ssc55-desk-jo10-2

Totale off-day….

Afgelopen zaterdag 4 november stond de match uit tegen SSC JO10-1 op de kalender. Het vroege tijdstip van (8:30) was niet in ons voordeel, daar waar menig DESK-speler de dag ervoor nog uitbundig de bloemetjes hadden buitengezet.…. Duidelijk merkbaar was dat, toen het direct vanaf de aftrap de eerste aanval in 1-0 voor de thuisploeg was!

Nog geen minuut later een slippertje van de DESK-doelman Tim Muskens, die de natte bal uit de handen en door de benen over de doellijn ziet gaan 2-0…. Uiteindelijk is het team wakker geschud en creëert het kansen.

Het betere combinatievoetbal komt van de kant van DESK. Een gevolg hiervan is de aansluitingstreffer gemaakt door Robin, en word er jacht gemaakt op de gelijkmaker. Een prima pass op Mees….een schot volgt….en gaat maar net voorlangs. Tot overmaat van ramp valt Isolde uit na een tik op haar enkel, die het later nog even heeft geprobeerd , maar na de rust niet meer terugkeert in het team. Dan valt de 3-1 en lijkt de moed in de schoenen te zakken. DESK speelt een wedstrijd tegen 2 uitstekende spelers, de keeper, die alles keert, en hun aanvoerder die in zijn eentje de defensie omzeilt en de ballen vanuit alle hoeken in het net legt…. ruststand 5-1.

In de rust word van keeper (Yves) gewisseld en geprobeerd wat meer aanvallende impulsen in de ploeg te krijgen. Terwijl de ledematen van Isolde worden gekoeld, loopt SSC verder uit 6, 7 en 8-1 door toedoen van diezelfde 2 spelers. Yves doet wat hij kan, en weet tot 3 maal achter elkaar een bal uit de lucht te plukken en weet zo erger te voorkomen.

Wel zijn er mooie aanvallen van DESK te zien. Zo soleert Koen over de flank en leverde een prima voorzet op Jules af…. weer de keeper die in de weg ligt. Dan weer een aanval uit het boekje van Jules, Tim en Koen maar de bal gaat wéér naast. Bijna alle kopjes hangen inmiddels, behalve die van Alpay, hij blijft ervoor knokken en verkoopt zijn huid duur. Dan een prima onderschepping van Tim van Efferen en in de omschakeling komt de bal bij Koen die Jules vrij voor het doel in stelling ziet….. weer niet. Om moedeloos van te worden aanschouwen we vanaf de zijlijn de match. Bij een stand van inmiddels 10-1, weet Jules na een prachtige lob de tweede DESK-treffer te noteren. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal staat het inmiddels 12-2……

Het gemis van Tom, die er vandaag niet bij kon zijn, het uitvallen van Isolde, en de uitgeputte spelers leidde mede tot deze vernedering. Een pluim voor de wedstrijdmentaliteit Alpay die bleef gaan tot het allerlaatste moment, alsof we nog konden winnen!

Volgende week nieuwe kansen, om 10 uur uit in Tilburg tegen SC ’t Zand.

Bekijk het fotoverslag op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,