DESK JO10-1 – Baardwijk JO10-1 (2-5)

11-11-2017 om 15:15 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2017-11-11-desk-jo10-baardwijk-jo10

Met opgeheven hoofd!

Vorige week hebben we snel vergeten en het team heeft afspraken met elkaar gemaakt. Voor de wedstrijd werd er door trainer Ron Damen ook terug gekeken op de strijd die geleverd werd tegen Jong-Brabant. Vandaag een nieuwe ronde en een nieuwe kans om de eerste overwinning te behalen in de Eerste Klasse. Tegenstander Baardwijk werd eerder in de beker nipt verslagen door DESK. De verschillen tussen beide ploegen zijn minimaal, dus het beloofde een strijdvolle pot te gaan worden.

Direct na de aftrap is het DESK dat druk zet. De ploeg is gretig en jaagt goed door op de tegenstander. Op het middenveld is DESK fel en neemt Ché de bal van de tegenstander over. DESK gaat in de aanval en een heerlijke een-twee tussen Ché en Stijn zorgt er voor dat Cleijn richting het doel van Baardwijk kan stormen. Ché legt aan met links voor het schot en schiet de bal in de verre hoek binnen. DESK op voorsprong.

Baardwijk laat zich niet het kaas van het brood eten en voetbal ook goed. De bezoekers komen gelijk nadat de verdediging van DESK de bal niet weggewerkt krijgt en van afstand wordt de bal achter doelman Delsasso geschoten. Stand 1-1

Beide ploegen knokken en zoeken naar een gaatje in de verdediging. DESK’s defensie met Ties, Ruben, Siem en Timm hebben hun handen vol en aan de andere kant zijn het de DESK middenvelders en aanvallers met Kian, Noud, Stijn, Tygo en Ché die ook proberen de tegenstander onder druk te zetten. De slag op het middenveld is nog niet gestreden. Met een 1-1 wordt er gerust en gaan beide ploegen de tactiek bespreken voor de tweede helft.

In de tweede helft begint Baardwijk fel en laat DESK zich te ver terug zakken. DESK krijgt kansen en mist de videoreferee. Een hard schot van DESK gaat in zijn geheel over de lijn en de doelman slaat de bal terug in het spel, doorspelen geeft de scheidsrechter aan. DESK had op voorsprong kunnen staan, maar het spel gaat door. DESK komt daarna wel op voorsprong.

Noud de Kock en Stijn v/d Pas gaan een heerlijke combinatie aan en het is Stijn die de punt van zijn schoen tegen de bal krijgt en de doelman passeert. Stand 2-1 in het voordeel van DESK.

Niet veel later is het Baardwijk dat weer langs zijn komt. Een corner voor de ploeg uit Bork wordt niet goed weggewerkt en wordt opgepakt en hard binnen geschoten. Hetzelfde gebeurt nog geen paar minuten later met een corner. Twee doelpunten in een kort tijdsbestek tegen na een spelhervatting. Stand 2-3

DESK met de gelijkmaker in het vooruitzicht. Een pass van Tygo van Gorp op Ruben Smit die zich goed breed maakt en op het doel van Baardwijk schiet. Smit ziet zijn poging langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. Kans verkeken. Een voetbalwet zegt als je ze zelf niet maakt krijg je er zelf een om je oren. En zo geschiedde. Baardwijk komt op 2-4 na fel druk zetten en het verstoren van het spel van DESK.

De jongens van DESK blijven strijden, maar komen er niet meer doorheen bij Baardwijk. In de slotfase is het Baardwijk die een vrije trap achter de verdediging van DESK plaats en de eindstand op het scorebord zet. Eindstand 2-5

DESK heeft hard gewerkt voor elkaar en heeft het geprobeerd, maar mistte in de slotfase de scherpte wat bij beslissende spelmomenten direct dodelijk is. Knap herpakt jongens na de wedstrijd van vorige week. Met opgeheven hoofd en rechte rug verlaten de spelers het veld na het nemen van de penalties.
“Blijven knokken en voor elkaar werken! Dan gaat het zeker goed komen. “
Helaas voor DESK is de stand op de ranglijst nu bittere realiteit en staat de ploeg onderaan in de Eerste Klasse. Een pittige competitie met sterke tegenstanders heeft DESK nog geen drie punten pot opgeleverd.
Volgende week staat weer een loodzware pot op het programma. Om 08:30u klinkt dat het fluitsignaal van de aftrap uit in Tilburg tegen Sarto die vandaag met 10-2 hebben gewonnen van Were-Di.
Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd op de Facebookpagina van DESK.

Tags: