Interview met de ras-Dessers van Klijn!

11-11-2017 om 21:25 DESK Nieuws, Speciale aandacht, Sponsors

2017-11-11-interview-fam-klijn

Ad, Peter, Mark & Jeroen Klijn

Aan het eind van vorig seizoen kondigde Mark Klijn aan zich bij zijn twee broers te herenigen in DESK 3. De familie Klijn is weer compleet met de drie gebroeders Peter, Mark en Jeroen Klijn. Naast dit trio zijn ook vader Ad en moeder Jannie Klijn betrokken bij het reilen en zeilen van de drie broers. Een mooi moment voor ons om een interview af te nemen met deze ras-Dessers.

Vader Ad Klijn, al bijna 30 jaar trotse sponsor van DESK en eigenaar van AK Hout- & Vakbouwmarkt in Kaatsheuvel, beantwoordt de vraag wat DESK voor de familie Klijn betekent:

“Onze jongens zijn alle drie echte clubmensen, waar sport , teamgeest en een flinke pot gezelligheid samen gaan! Voor hen en dus ook voor ons is DESK heel belangrijk.”

De antwoorden van de broers zijn bijna identiek. Peter, Mark en Jeroen zijn allen op jonge leeftijd begonnen met voetballen bij DESK. Peter in 1988, Mark in 1990 en Jeroen is begonnen met zijn voetbalcarrière in de jeugd van DESK. Vanaf het eerste moment hebben de drie broers DESK als hun tweede thuis beschouwd en kunnen zij zich geen leven zonder de voetbalvereniging voorstellen. In de vele jaren bij DESK zijn er door de familie vele vriendschappen ontstaan, een hechte familie met een geweldige achterban.

Voetbaltalent van Ad?

Hoewel Ad zelf niets met voetbal had, trokken de zonen toch de kicks aan en gingen voetballen aan de Eikendijk. Vader Ad is enorm trots op het niveau wat de jongens hebben gehaald met het voetballen bij DESK. Alle drie stuk voor stuk toppers als voetballers.
De broertjes Klijn hebben ooit in het verleden één wedstrijd samen gespeeld. Medio 2005 speelde het drietal samen een wedstrijd voor DESK bij Terheijden uit. DESK won met 0-2. Het was Peter die als oudste zijn broers Mark en Jeroen de taken in het veld uitzette. Mark op de rechtsbackpositie, Jeroen rechtshalf en Peter als mid-mid.

De hoogtepunten bij DESK

De waslijst aan successen van de drie broers paste niet op een pagina, vandaar dat wij als redactie de grootste hoogtepunten voor jullie op een rijtje hebben gezet. Peter zijn hoogtepunten beleefde hij met DESK 2 & 3. “Dat was zo’n gezellig topteam, waarmee we enkele jaren bovenin de hoofdklasse meedraaiden en elke week met tien man de kantine afsloten. Ook staat DESK 3 op het lijstje van hoogtepunten bij Peer. Die ervaring met DESK ervaart hij nu ook met zijn team DESK 3. Alleen gaat er niets boven dan lekker zelf op dat veld
staan!”

Het hoogtepunt van Mark Klijn heeft hij in de eerste jaren van de DESK Selectie beleefd. “In de eerste seizoenen dat ik in het Eerste speelde werden we drie keer kampioen in vier seizoenen, met als topper de promotie naar de Hoofdklasse. Sportief gezien waren die eerste jaren voor mij het hoogtepunt bij DESK.”

Voor Jeroen Klijn, met ruim 24 jaar DESK in zijn rugzak, is het hoogtepunt “Voetballen ‘mee ons Mark’ in het Eerste was een supermooie ervaring. Blij en trots dat ik naast hem in ons ‘Irste’ heb kunnen ballen. (En natuurlijk dansen op de bar met Sjoukie)!”

Hoe goed kent de familie Klijn elkaar?

Als we aan alle vier vragen noem eens drie karaktereigenschappen van elkaar, dan krijgen we de volgende antwoorden. Als vader kent Ad zijn zonen door en door. Het karakter van Jeroen beschrijft Ad als sociaal, fanatiek en een doordenker. Mark typeert Ad als een rustige en bescheiden doener. De meest serieuze van het stel is Peter. Kenmerken van Peter, volgens zijn vader, zijn: punctueel, doelen stellen en serieus. Als gemeenschappelijke eigenschap hebben de drie broers een enorme passie voor de voetbalsport en lusten graag een pintje.

De oudste van de drie broers, Peter, heeft de volgende karaktereigenschappen die de familie Klijn typeert. Zijn vader is oprecht, heeft werk als zijn hobby en is een trotse opa voor zijn kleinkinderen. Peter beschrijft zijn broer Mark als een echt voetbaldier en een sociale goedzak die voor iedereen klaar staat als men hem vraagt. Jeroen is de gevoelige van het stel, is geduldig, vooral zichzelf en zeker ook ambitieus.

Mark Klijn heeft de volgende eigenschappen vermeld van zijn vader en broers Peter en Jeroen. Mark ziet zijn vader als een rustige, tikkeltje eigenwijze doorzetter. Broer Jeroen beschrijft Mark als relaxed, behulpzaam en ook een tikkeltje eigenwijs. Het karakter van Peter typeert Mark als bloed fanatiek, geordend en betrouwbaar.

Jeroen Klijn steekt de karakters van de “Klijntjes” niet onder stoelen of banken. Zo vindt hij zijn vader oprecht, een luisterend oor, en Ad houdt van hout! Zijn broer Mark beschrijft hij als behulpzaam, relaxed en een knuffelbeer.

Peerke wordt omschreven als direct, een vertrouweling en iemand die goed dronken kan worden.

De doelstellingen van DESK 3

Trainer Peter Klijn legt de lat hoog als het om de doelstellingen voor DESK 3 komend seizoen gaat. Volgens Peter moet DESK 3 op zijn minst bovenin meedraaien en wellicht een periodetitel pakken. Tot op het laatst meedoen om promotie en nog enkele ronden verder in het bekertoernooi.

Een boodschap van Klijn aan alle Dessers.

Van het kwartet Klijn krijgen we een mooie boodschap mee die voor iedereen bij DESK geldt:
“Ben trots op deze club, DESK is van ons allemaal. Aanwijzen wat er niet goed gaat kan iedereen en draag zelf je steentje bij! Kijk alleen al naar bijvoorbeeld worstenbroodjes of lootjes te verkopen, maar ook de kleedkamer netjes achter te laten is een kleine moeite!”

“Alle sponsoren en vrijwilligers willen wij bedanken dat ze het mogelijk maken om elke week zoveel spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om hun hobby uit te oefenen. Vooral de vrijwilligers verdienen heel veel respect en waardering voor hun inzet!”

Dat deze hechte familie eendracht uitstraalt en een groot Geel-Blauw hart heeft voor hun tweede thuis: DESK is een
feit. We zijn trots op deze familie als sponsor, spelers, vrijwilligers en vooral als Dessers!

Bedankt Ad, Peter, Mark en Jeroen voor jullie bijdrage aan onze vereniging.

We hopen jullie nog lang op en langs onze velden te mogen begroeten.

Tags: , , , , , , , ,