DESK JO17-4 – Helvoirt JO17-2 (1-1)

12-11-2017 om 14:09 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2017-11-12-desk-jo17-4

DESK pakt punt tegen koploper!

Op zaterdag 11 november stond er voor DESK JO17-4 een thuiswedstrijd tegen Helvoirt op het programma. Helvoirt had na vijf wedstrijden het maximale aantal punten dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

Het ging gelijk op in de eerste helft. Helvoirt kreeg een paar kleine kansen en wij ook maar beide ploegen wisten in het begin niet tot scoren te komen. Toch waren wij het die op een voorsprong kwamen. Ali gaf een voorzet op Declan en die wist de bal tegen de touwen te schieten. Wij kregen nog wat kansen via Stijn maar helaas ging een schot op de lat en het andere schot over. Helvoirt kreeg ook nog een kans maar die bal kon ik pakken. Ruststand 1-0.

In het begin van de tweede helft waren wij beter en we kregen ook wat kansen. Thijs kreeg een kans maar helaas lag de keeper in de weg. Ali stond klaar voor de rebound maar helaas schoot hij de bal van dichtbij net naast. Helvoirt begon verder in de tweede helft steeds meer aan te dringen en de wedstrijd werd gemener. Er werden meer overtredingen gemaakt van beide kanten en ook werd er af en toe wat naar elkaar geroepen. Helvoirt dacht er een paar keer uit te komen maar onze verdediging hanteerden goed de buitenspelval en wisten ook de aanvallers af te stoppen. Het werd toch nog 1-1. Een hoge voorzet kwam de 16 in en de bal werd binnen gekopt. Helvoirt had het beste spel en kreeg ook meer kansen dan wij. Ik kon een paar keer redding brengen en ook ons centrale duo Ruben en Luuk greep een paar keer goed in. 1-1 werd ook de eindstand.

Na de wedstrijd waren wij best tevreden met dit gelijkspel. Wij hebben goed gevoetbald en ervoor gezorgd dat Helvoirt voor het eerst puntverlies heeft geleden. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen Jong Brabant.

Sam Haarbosch

Tags: