SC ’t Zand JO10-5 – DESK JO10-2 (1-1)

14-11-2017 om 21:05 JO10-2, Pupillen, Wedstrijdverslagen

2017-11-11-sc-t-zand-desk-jo10-2

JO10-2 verzuimt uit te lopen….

Een gelijkwaardige tegenstander, zo werd vooraf verwacht. Er werd ter herinnering tijdens de voorbereidingen gewezen op de recente trainingssituaties. En dus was iedereen duidelijk wat hem en haar te doen stond. En zonder Robin die deze partij afwezig was, werd de match in gang gezet. Er werd ook deze wedstrijd goed gevoetbald en bij balverlies werd de tegenstander meteen onder druk gezet en de fout in gedwongen. Dan kon er zelf weer aan de verzorgde opbouw begonnen worden. Hierdoor ontstonden kansen die door iedereen al geteld werden, maar toch naast het Tilburgse doel belandden.

Zo raakte Yves uit een corner de paal, en even later raakt ook Jules het aluminium. Een rush van een oprukkende Tom, die de bal aflegt op Koen, die op zijn beurt de keeper zijn doel ziet verkleinen en zijn poging gesmoord ziet worden. De defensie (Tim van Efferen en Tom, Yves, Isolde en Alpay op doel) stond als een huis, en collectief werd er ingezakt bij balverlies om dan weer zo snel mogelijk de bal te heroveren. Zo ontstond ook een kans als Isolde over de rechterflank oprukt en op de achterlijn 2 man het bos instuurt. Haar poging om de bal in de korte hoek te plaatsen is doorzien door de doelman, die deze poging met zijn grote teen maar net weet te keren.

Ruststand nog steeds 0-0
Aan het begin van de 2e helft Is het Tom die de score opent en de bevrijdende 0-1 voorsprong noteert. Mees komt naar de kant en is, naar wat later blijkt, hard geraakt. Met koelen, en doekjes tegen het bloeden, werd hij klaargestoomd op en terugkeer in het veld. Terwijl Mees word opgelapt houd keeper Koen het team op voorsprong door een belangrijke save. Nog een mogelijkheid om uit te lopen, maar wéér word het aluminium getest. Dit keer trof Jules de lat boven de goalie van Reeshof. Dan staat de doelman ver voor zijn doel en probeert Tim Muskens hem te verassen met een afstandsschot…helaas gaat deze maar net naast. Het team krijgt het niet voor elkaar de trekker over te halen en het overwicht om te zetten in een beslissende treffer. In de laatste minuut krijgt Reeshof nog een corner, iedereen staat, de bal word voor het DESK-doel gepompt, niet iedereen loopt uit om het aanstaande schot eruit te halen, en de afvallende bal word knap hoog in het doel boven Koen geschoten….(1-1). De tegentreffer komt hard aan bij sommige en voelt aan als oneerlijk.
Jammer! Zo’n overwicht hebben en dan toch de punten moeten delen….. Toch heeft het trainerskoppel Hartman en van der Linden positieve ontwikkelingen waargenomen binnen de lijnen en de “mindere punten” als leerstof door te nemen op de aanstaande trainingen. Weer een ervaring rijker waar het team van leert voor een volgende keer.

Zaterdag 18 september staat de volgende opponent SV Reeshof op het programma om 9 uur op de Eikendijk.

Bekijk hier het fotoverslag op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,