DESK JO10-2 – SV Reeshof JO10-3 (2-6)

19-11-2017 om 22:33 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-11-18-desk-jo10-2-sv-reeshof

Door standaardsituaties geklopt…

Eindelijk weer eens een thuismatch op de Eikendijk voor JO10-2. Afgelopen zaterdag (18-11) was SV Reeshof JO10-3 onze opponent. Vooraf was bepaalt dat Tom de eerste helft zou gaan keepen en Jules de tweede. Onder leiding van scheidsrechter Giel van Iersel werd er begonnen aan de partij.

Vanaf het begin drukt Reeshof de thuisploeg achteruit en wordt een inzet maar net door Isolde van de lijn weggehaald en tot corner verwerkt. De bal wordt voor het doel getrapt en in de rebound binnen gewerkt….(0-1) Een counter uit het boekje volgt voor DESK, de kans voor Jules gaat maar net naast. Wéér een hoekschop tegen en weer trefzeker komen de gasten op 0-2. DESK krijgt meer grip op de match; het spel gaat nu meer op en neer. Koen neemt de bal perfect mee in de loop maar word gestuit door de sterke centrale verdediger.

Toch valt de 0-3 als Tom mis grabbelt en de bal uit het net kan halen. Dan vanaf de aftrap een mooie aanval over veel schijven als Jules zijn directe tegenstander afschud en uiteindelijk de bal bij Tim van Efferen krijgt, die zijn inzet maar net naast ziet gaan. Vlak voor rust valt nog een treffer en gaan we de rust in met een 0-4 achterstand… Ondanks de achterstand deed de defensie het prima, maar steeds vallen de goals uit standaardsituaties, met name de corners, waar we zeker de komende weken de nodige tijd aan gaan besteden.

De tweede helft is er meer offensieve inbreng als Tom als veldspeler wordt ingezet en Jules onder de lat plaatsneemt. Direct is Tom betrokken bij een grote kans wanneer hij de voorzet van Tim maar net naast het doel werkt. Even later is DESK wel trefzeker en is het Mees die tekent voor de eerste treffer voor de thuisploeg! (1-4) Meer en meer kansen ontstaan als de vleugelverdedigers Robin en Alpay mee oprukken en de druk op het doel van de Tilburgse doelman toeneemt. Een corner voor DESK is het resultaat. Tom legt de bal klaar, trapt, de controle is er bij Koen, (weliswaar met de hand…) en schiet de bal vervolgens tegen de touwen (4-2)!!! DESK krijgt veel ruimte over de flanken maar maakt daar te weinig gebruik van. In plaats van de aansluiting te krijgen wordt het (wéér uit een corner) 5-2… Enige frustratie ontstaat er bij aanvoerder Tim Muskens die ondanks alle pogingen maar niet tot scoren komt.

Ook is dit het geval bij Mees, die meer met zijn tegenstander bezig is dan met de bal. Door alle aanvallende impulsen komt Isolde plots alleen tegen drie Reeshof-aanvallers te staan maar ze weet deze klus vakkundig te klaren en voorkomt erger. Een knap Tilburgs afstandsschot bepaalt de eindstand op 2-6. Qua veldspel deden de beide teams niet voor elkaar onder, jammer dat we een keeper missen en zo steeds dezelfde problemen moeten ervaren. Na afloop was de knop snel omgezet en waren er zeker complimenten aan alle spelers die tot het eind bleven gaan!!!

Volgende week staat ons een lastige wedstrijd te wachten, uit naar Sarto JO10-6, die daar het najaars-kampioenschap kan behalen. We gaan er alles aan doen om dit uit te stellen al zal het moeilijk worden tegen de veel scorende ploeg.…

Bekijk hier het fotoverslag van DESK JO10-2

Tags: ,