RKSV Schijndel/De Wit JO13-1 – DESK JO13-1 (0-2)

19-11-2017 om 20:56 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2017-11-18-rksv-schijndel-desk

DESK pakt weer drie punten

Twee bekende clubs uit het amateurvoetbal die jarenlang, op senioren niveau, met elkaar streden om de punten (en spelers) in de hoofdklasse, beide nu spelend in de 3e klasse, beide in geel/blauw. Ook Schijndel heeft nog steeds een prachtige uitstraling en accommodatie. De O13’s van beide teams hebben het lastig in de 3e Divisie, als we afgaan op de ranglijst. Beide teams waren dan ook gebrand op een overwinning, Schijndel om aansluiting te vinden en Desk om weer een positie in de middenmoot te krijgen.
Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Schijndel alle energie die ze konden vinden in deze pot gingen gooien. Desk had veel moeite om onder deze druk uit te voetballen, vooral op het middenveld was het onrustig en te gehaast, waardoor we snel balverlies leden en onze spitsen niet konden bereiken. Onze achterhoede stond echter wederom als een huis. Toch kreeg Schijndel de allergrootste kans om de score te openen, Mika redde met twee prachtige reflexen.
Na ongeveer 15 minuten kwam Desk beter in het spel en kwamen we vaker op de helft van de tegenstander. Als het lukte om op te bouwen sneden we door de defensie van de tegenstander. Uit een actie van Ian kwam Rafael vrij voor de keeper en scoorde beheerst de 0-1. Niet lang daarna een actie van Bas en Cas, beide net ingevallen, waarbij Cas vanaf 18 meter de keeper kansloos liet. In sKijndel, moet je sKieten om te sKoren, volgens het lokale dialect aldaar. Waar het vorige week tegenzat, zat het nu mee. Met een 0-2 voorsprong gingen we rusten.
Het team was duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel. De voorsprong was niet onverdiend maar nog zeker niet voldoende voor een zekere winst. Met wat extra uitleg over een variatie in de opbouw en de afspraak om fel te starten gingen we naar buiten.
De tweede helft liet Desk zien dat ze langzaam maar zeker het pupillenvoetbal vaarwel aan het zeggen zijn. Taken per positie werden goed uitgevoerd en spelers bleven in de organisatie, de rijen (linies) werden gesloten. Hierdoor kan Schijndel nauwelijks nog gevaarlijk worden en werden ze een stuk verder van het doel van Mika gehouden. Voetballend bleef het rommelig, in aanvallend opzicht, daardoor konden we weinig kansen creëren. Het is makkelijk gezegd maar moeilijk uit te voeren: ‘niets weggeven’, dat lukte Desk vandaag heel goed. De voorsprong en de overwinning kwam geen moment meer in gevaar, ook niet in de 5 minuten blessuretijd.
De komende weken wachten tegenstanders die zich rond onze positie op de ranglijst begeven. Dat beloven ook weer wedstrijden te worden waar kleine verschillen bepalend zijn.

Tags: