DESK – GSBW (3-0)

26-11-2017 om 21:48 DESK 1, DESK Nieuws, Senioren, Wedstrijdverslagen

2017-11-26-desk-gsbw

DESK zet supervorm door!

Vorige week won DESK 1 dik in Waspik (0-3). Op de laatste zondag van november 2017 deden de jongens van Harry Biemans precies hetzelfde: op d’n Eikendijk werd met 3-0 gewonnen van GSBW.

De ploeg uit Goirle ziet dat DESK na 5 minuten al meteen een eerste kans krijgt. Aanvoerder Ronny de Bresser en spits Djordi Smout combineren goed en zorgen ervoor dat Daan van Loon vrijkomt. Hij schuift in en schiet de bal op het Goolse doel, maar de poging gaat over. Daarna is het GSWB dat de aanval zoekt. Een kopbal gaat naast het doel van Carlo van den Beukel.

Na precies een kwart spelen komt DESK op voorsprong. Mitchell Bastianen zorgt voor uitstekend werk vanaf de rechterflank. Mitta trekt de bal terug vanaf de achterlijn op Djordi. Een koud kunstje voor Smout die de bal binnen tikt: 1-0. Snel daarna komt DESK op een ruimere voorsprong via dezelfde mannen. Wéér een aanval via Mitchell vanaf rechts. Nu geeft hij de bal hoog voor en Smout aarzelt wederom niet. Hij neemt de bal vol uit de lucht en poeiert de bal hard tegen de touwen: 2-0.

Waar is GSBW? Nergens, zo blijkt op d’n Eikendijk. De mannen uit Goirle zien hoe Roy Dekkers op slag van rust de mogelijkheid krijgt om op doel te vuren. Zijn poging gaat alleen over. Rust.

Tien minuten na de pauze voorkomt de doelman van GSBW dat DESK op een ruimere voorsprong komt. Roy legt de bal terug op Mathijs Emmers, die één-op-één op de doelman afgaat. Zijn schot wordt van dichtbij corner getikt door de goalie uit Goirle. Er gebeurt niet heel veel de tweede helft. Met nog 20 minuten te spelen probeert DESK het van afstand. Mitchell speelt de verdediging zoek en plaatst de bal vanaf de linkerkant randje zestien op het doel. Zijn bal gaat net naast. DESK drukt vervolgens door en Mitchell legt de bal terug op Djordi. Of-ie een hattrick pakt? Nee, net niet. Het schot gaat over de goal.

GSBW zoekt nog altijd naar kansen en wederom is het spektakel aan de andere kant te zien. Ronny stuurt twee man het bos in het met een heerlijke skill-move. Zijn FIFA-ranking stijgt daarmee aanzienlijk. In de slotfase gaan de bezoekers alsnog vol op de aanval. Een doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Goed gezien grens!

Ook Beukie mag nog even aan het werk. Hij houdt DESK op twee doelpunten voorsprong door een één-op-één duel knap te keren en de bal weg te werken. Met nog een paar minuten op de klok brengt Daan de marge op drie. Weer is het Mitta die voor de voorbereiding zorgt. Daan vlam de bal vol in de rechter onderkant van het doel en zet zo de eindstand op het scorebord van Sjoukje: 3-0.

Door de winst is DESK nu 7 wedstrijden ongeslagen. Het verloor alleen de tweede wedstrijd van SVSSS en daarna pakten de jongens van Harry punt na punt. Door die superreeks staat DESK nu op gedeeld derde met 18 punten. TSC (nr 3) heeft 18 punten, Gilze 19 punten en JEKA 21 punten. Waar eindigt dit tot nu toe mooie seizoen…? Aanstaande dinsdag de volgende wedstrijd: voor de beker gaat DESK op bezoek bij Taxandria, aanvang 20.00 uur.

Support your locals!

Bekijk hier alle foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , , , , , , ,