DESK Zat.3 – VVGZ 3 (2-1)

26-11-2017 om 21:54 DESK 3 za., Senioren, Wedstrijdverslagen

2017-11-26-desk-za3-vvgz

DESK boekt belangrijke zege!

Zaterdag 25 november, 14.55 uur. Tien minuten later dan gepland beginnen DESK Zat.3 en VVGZ 3 aan de wedstrijd. Scheidsrechter is niemand minder dan Willy uit de Kets, die er – zoals altijd – weer heel veel zin in heeft. Nog geen minuut nadat de regenbui voorbij is, blaast hij op z’n fluit. DESK weet wat het moet doen: winnen, winnen, winnen! Maar dat lijkt zaterdag niet zomaar te gaan. De mannen uit Zwijndrecht hebben een rukverdediging (tja, 4 goals voor en 17 tegen…), maar daar is op d’n Eikendijk niets van te zien. Ze zijn net wat feller dan de thuisploeg en hebben een paar rappe jongens (of meiden?) met staartjes. DESK verdedigt, hangt achterover en speelt de bal vaak wat paniekerig naar voren. Nee, de vorm van het begin van het seizoen is even ver te zoeken en daar profiteert ook VVGZ van in de Kets.

Nadat DESK-spits Mitchel Wolffs de bal halverwege de eerste helft onverwachts op de paal schiet, krijgt het weinig kansen. De bezoekers uit Zwijndrecht overigens ook. Toch komen zij wel op 0-1. Een typische DESK-tegengoal; niet scherp, te makkelijk verdedigd en keeper Dennis van den Beukel, die dit seizoen de sterren van de hemel keept, kansloos: 0-1. DESK jaagt daarna op de aansluitingstreffer maar moet waken voor tegenaanvallen.

Een donderspeech in de rust zet de mannen van trainer Anton ‘Pedie’ Peters weer op scherp. En dat lijkt te helpen. Invaller Luc van Noije wordt man of the mach en terecht. Hij werkt keihard, krijgt de rest mee in dat spel en dat zorgt een kwartier na rust voor de gelijkmaker. Een fantastische corner van Tom de Bruijn belandt bij de tweede paal op het hoofd van Mitchel. Zo koelbloedig als-ie altijd is geweest, kopt-ie ook nu keurig binnen: 1-1. Daarna moet de trefzekere spits er wel meteen af met een liesblessure. Invaller is Rens van Hulten, die op 10 komt te spelen en Joey de Man naar de spits stuurt. DESK voelt daarna dat er wat te halen valt en jaagt nadrukkelijk op de volgende treffer.

Die komt er vooralsnog niet. Tom en Timothy Heuer komen één-op-één met de keeper, maar falen. De ietwat saaie en slechte wedstrijd lijkt in een gelijkspel te eindigen, maar dan, vijf minuten voor tijd, valt er toch nog wat te juichen. VVGZ geeft een corner weg en let niet op de rappe Rens van Hulten en Damian Smit. Rens speelt de corner slim heel snel op Damian. De rechtsbuiten geeft de bal heerlijk voor met de binnenkant op z’n neef Joey. Zoals bekend moet hij de bal niet op z’n bol krijgen, want daarin is de gelegenheidsspits levensgevaarlijk. En je voelt hem al aankomen: Joey kopt de bal heerlijk in de linkerhoek. De keeper gaat nog wel gestrekt maar kan er niet bij: 2-1.

Daarna valt gelegenheidstrainer Max Mertens nog in voor de geblesseerde Rick van Tilborgh. De middenvelder vecht samen met iedereen keihard voor de winst en na 92 minuten fluit Willy eindelijk op z’n fluit. Een zwaarbevochten winst voor DESK, dat door de zege uitloopt op VVGZ. Door de winst kruipt Zat. 3 weer naar boven en de ploeg staat nu negende met dertien punten. Volgend weekend kan het zomaar weer vierde staan, als het wint bij Oranje Wit in Dordrecht.

Tags: , , , ,