Sarto JO10-6 – DESK JO10-2 (9-1)

26-11-2017 om 12:20 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-11-25-sarto-jo10-6-desk-jo10-2

Frivool DESK krijgt publiek op de banken

Op zaterdag 25 november speelde JO10-2 de lastige uitwedstrijd tegen koploper Sarto. In de aanloop naar de wedstrijd lag de nadruk op compact te verdedigen en gebruik te maken van de scherpe snelle counter, waarin het team inmiddels gedreven is. Verlies was vooraf wel ingecalculeerd, maar voelt minder erg aan als er alles aan gedaan was….en zo geschiedde.

Het is Sarto die de eerste kansen creëert. De eerst voorlangs, de tweede naast. Toch komt de thuisploeg snel op voorsprong als doelman, aanvoerder Robin in eerste instantie nog redt, maar in de rebound de bal binnen ziet vallen. Even later heeft Sarto de ruimte voor een uithaal om de stand op 2-0 te brengen…

Dan volgt een sterke fase van DESK. Via fraaie, snelle aanvallen zet het de spelers van de thuisploeg aan het werk. Zo levert het DESK een corner op, genomen door Tom. Jules werkt de bal maar net over het doel van de Tilburgers. Nog een kans als Isolde over de rechtervleugel oprukt en een voorzet aflevert die maar net naast gaat. Koen is veel aanspeelbaar en houdt het spel breed, waardoor ruimtes ontstaan, ook zijn doelpogingen mislukken helaas. Meer kansen volgen er door het vele werk dat wordt verricht….

Wanneer Jules tegen het kunstgras wordt gewerkt, wordt er gefloten voor een vrije trap. Tim Muskens neemt plaats achter de bal en haalt uit….wéér over. In plaats dat DESK aansluiting vindt, komt Sarto er gevaarlijk uit; met wat geluk valt de bal voor de voet van een Sarto-speler die er 3-0 van maakt. Vlak voor rust valt ook nog de 4-0….

De ruststand geeft niet de verhouding in kansen aan. DESK JO10-2 speelt misschien wel zijn beste wedstrijd ooit, maar komt maar niet tot scoren….

Aan het begin van het tweede bedrijf ontstaat een kans voor DESK, wanneer Jules de bal op Tim passed, die zijn uithaal maar net langs het doel ziet gaan. Even later een scherpe uitbraak als Tim M. de bal verovert, de bal inspeelt op Tom, die op zijn beurt Mees weet te bereiken…. wéér naast! Een keer moet ie vallen toch? Terwijl de meegereisde aanhang steeds enthousiaster wordt, valt de eerste DESK-treffer, gelukkig is de vervelende “0” van het scorebord. DESK krijgt vleugels en weet de koploper weestand te bieden. Nog een scoringsrijke kans maar Mees ziet zijn inzet op de paal eindigen. Alpay onderschept wéderom een aanval van de thuisploeg. Hij stuurt Isolde er in een aanvallende rol erop uit, maar zoals eerder belandt ook deze voorzet maar net naast het doel. Als doelman Yves, die de tweede helft keept, er even naast zit loopt Sarto uit naar 5-1. Tim van Efferen verlaat zijn defensieve post om op avontuur uit te gaan. Gedurende een wisselbeurt is de defensie even wat minder op orde, Sarto loopt snel uit 6, 7, 8-1…. Aan het einde van de partij een hoge, lange bal richting het DESK-doel, met een vervelende, moeilijk in te schatten stuit gaat die over de doelman en bepaalt de eindstand op 9-1….

DESK had het verdiend om vaker te scoren (misschien zélfs wel om tot op gelijke hoogte te komen…. We krijgen complimenten van onze eigen aanhang, maar zeker ook van de tegenpartij over het vertoonde spel, “de uitslag is echt geflatteerd!”)

De beide teams maakten er een mooie wedstrijd van. Continue was er de benodigde energie om de strijd aan te gaan. Op deze manier verliezen voelt heel dubbel… groot is het verschil in de einduitslag, maar oohh, wat is er strijd geleverd!!! Ondanks het verlies was er toch het positieve gevoel dat overheerste.

De leiding van DESK JO10-2 is trots op wat het team als collectief vandaag heeft laten zien!!!

Bekijk alle foto’s van de wedstrijd op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,