Sinterklaas heeft het mysterie opgelost!

29-11-2017 om 22:08 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Sinterklaas

2017-11-28-sinterklaas-kanjers-jo8

“Ik heb het niet expres gedaan!”

Dinsdag- en woensdagavond was het voor de allerkleinsten bij DESK het moment van de waarheid. Wat is er toch bij DESK aan de hand? Voorafgaand aan het bezoek van Sinterklaas kregen de kinderen filmpjes te zien waarop duidelijk zichtbaar was dat er iets met de Selectie van DESK gebeurd was.

Tijdens de training van de Selectie voelden de spelers zich niet helemaal lekker. “Het leek wel of ik betoverd ben!” antwoordde veelvuldig man-of-the-match Stijn Bergmans op de vraag van hoofdtrainer Biemans “Waar hij nu wel helemaal mee bezig was”. De gehele selectie was aan het volleyballen geslagen. Hun handen deden wat hun voeten wilden.

Ook in de keuken van het clubhuis was een bende. Overal lag meel en op de accommodatie liep een spoor van pepernoten naar de kleedkamer van de DESK Selectie.

Afgelopen dinsdag- en woensdagavond werden de toppertjes van DESK uitgenodigd om mee te helpen het mysterie op te lossen. Alle kinderen moesten op zoek gaan naar 7 kadootjes met sterren er op. De Zang Piet was vergeten zijn nieuwe hit te komen promoten. Daarnaast zat de Koolen Piet zat op hete koolen toen er ineens letters uit de kadootjes kwamen. Gelukkig werd het licht goed gezet door de Stroom Piet en hielp Pietje Paauwe zeker wel 020 minuten mee om de letters in de juiste volgorde te leggen. Ook dames Pietjes hielpen mee met het oplossen van het mysterie. De Brouw(ers) Piet brouwde woorden van de letters en ook de Craane Piet takelde van alle woorden de oplossing van het mysterie.

Er was één Pietje die na het leggen van alle letters zomaar stilletjes achteraan bleef staan. Hij mompelde maar wat in de microfoon voor de Sint. “Sorry Sinterklaas, ik heb het niet expres gedaan!” Sinterklaas vroeg aan Het Zevende Pietje wat er gebeurd was.

Omdat alle andere Pieten hadden gezegd dat hij niet kon voetballen had Het Zevende Pietje pepernoten gebakken met “ikkannietmeervoetballenalleenmaarvolleyballen-kruiden” en deze per ongeluk verwisseld met de pepernoten voor de DESK Selectie.

Dat was dus de reden waarom de Selectie alleen nog maar kon volleyballen. Het mysterie was gelukkig opgelost en alle Pieten moesten sorry zeggen tegen Het Zevende Pietje. Daarna werd er flink gezongen en mochten de kinderen hun kado uitpakken en met Sinterklaas en zijn gehele Technische Staf op de foto.

Dank u Sinterklaasje

Speciale dank voor de Evenementen Commissie Jeugdvoetbal onder leiding van Petra Delsasso, Rachel Brouwers en William van Gerwen voor de geweldige organisatie van dit heerlijke avondje. Ook een speciaal woord van dank aan de Sint en alle Pieten met hun Geel-Blauwe hart! Ook een dankwoord voor de voorzitter Bas Mikkers die de hulp van Sinterklaas ingeschakeld had. Uiteraard ook een flinke opsteker voor de DESK Selectie die genezen zijn van het volleybalvirus en morgen weer kunnen vlammen tegen Taxandria voor de KNVB Beker! Maar ook dank onze Veteranen die zondagochtend weer onbezorgd van hun biertje kunnen genieten na een partijtje voetbal. En natuurlijk onze clubhuismedewerkers die iedereen weer van een natje en een droogje hebben voorzien deze twee avonden.

Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel

Bekijk alle foto’s van de Sinterklaasviering Kanjers en JO8 op de Facebook-pagina van DESK.

Bekijk hier alle foto’s van de Sinterklaasviering van de JO9 en MO9 op de Facebook-pagina van DESK.

De foto’s van de woensdag viering volgen nog.

Tags: , , , , , , , , ,