Taxandria – DESK (3-3 WNS)

30-11-2017 om 23:43 DESK 1, DESK Nieuws

2017-11-30-taxandria-desk

DESK via penalties door!

Doordat het bekerduel Taxandria – DESK voor de derde keer afgelast werd afgelopen dinsdag, werd er vanavond gevoetbald aan de Eikendijk. Op een mistig kunstgrasveld floot scheidsrechter Rijpert voor de aftrap tussen Taxandria en DESK.

In de beginfase is het Taxandria die fel start en vol in de aanval gaat. Via de rechterflank is het de rechtsbuiten die er vandoor gaat en naar de achterlijn trekt. De harde lage voorzet is net te scherp voor de spits uit Oisterwijk, anders had DESK al tegen een achterstand aan gekeken.

DESK is gewaarschuwd voor de rappe rechtsbuiten van Taxandria. Niet veel later is het weer de behendige speler aan de rechterkant die een crosspass op maat krijgt. Deze wordt niet kort genoeg gedekt door de DESK-defensie, waarna de rechtsbuiten op Carlo v/d Beukel af kan stormen. Carlo komt uit, verkleint zijn doel, maar de sluwe buitenspeler schiet de bal laag in de verre hoek buiten bereik van v/d Beukel.

DESK al vroeg op een 1-0 achterstand. Dat de ploeg van trainer Biemans veerkracht heeft is dit seizoen al bewezen. Het duurt dan ook niet lang voordat het weer gelijk is. Ronny de Bresser krijgt de kans om uit te halen op doel. Zijn schot wordt in eerste instantie gekeerd door de doelman, maar in de rebound is Ronny er als de kippen bij op de bal alsnog over de doellijn te knikken.

Stand 1-1

Een minuut later is het bijna 1-2 voor DESK als Mitchell Bastianen de bal knap bij houdt en met een volley de leren knikker op de bovenkant van de deklat poeiert. Na een klein half uurtje spelen heeft DESK de grip weer op het duel en combineert er lustig op los. Weer is het Mitta, net als afgelopen zondag, die vanaf de rechterkant voor gevaar zorgt. De scherpe voorzet van Mitchell bereikt de vrijstaande Daan van Loon bij de tweede paal, die hem tegendraads op doel knikt. De doelman uit Oisterwijk pakt de bal klemvast.

Met een 1-1 stand gaan beide ploegen aan de thee en verlaten de teams een mistig veld B.

Direct na rust is het DESK dat de aanval zoekt. Op het middenveld is het Mitchell Bastianen die het overzicht behoudt en de opstomende Niels Hamers op rechts bedient met een prima pass in de loop. Niels neemt de bal op volle snelheid mee en vuurt op het doel van Taxandria. De paal staat nu nog te trillen, want de pegel spat op de rechter paal en schiet voor het doel langs in de voeten van spits Roy Dekkers. Roy aarzelt niet en tikt de bal knap in de korte hoek binnen. DESK voor het eerst op voorsprong. Stand 1-2
Na 15 minuten spelen in de tweede helft verlaat Niels Hamers het veld voor Djordi Smout en vinden er enkele wisselingen plaats in het veld.
Aron van Seeters, Ari voor intimi of Schari als ‘ie zijn tegenstander dolt, brengt de marge op twee na een Robbentje. Vanaf de rechterkant trekt Ari naar binnen en haalt met zijn linker uit. Het schot wordt getoucheerd en verdwijnt in het doel in de rechter hoek. DESK comfortabel op een 1-3 voorsprong.
Roy Dekkers krijgt een grote kans op de 1-4, maar wordt ingehaald en vervolgens kort op de huid gezeten voordat Royke gevaarlijk uit kan halen. DESK drukt door en heeft Taxandria in de tang. Ronny de Bresser is bijna bij de 1-4 na een geplaatst schot op de kruising. Vijf minuten laten probeert Mitchell het van afstand met een boogbal van flinke afstand. De poging van Mitta gaat net naast het doel.
Een paar minuten voor tijd komt Taxandria terug op 2-3 na een gruwelijke lobbal over doelman v/d Beukel. Het wordt zelfs nog billen knijpen als de ploeg uit Oisterwijk zelfs gelijk komt. Kort voor het einde van de wedstrijd wordt het 3-3 en verspeelt DESK een comfortabele voorsprong in slechts twee minuten tijd.
Scheidsrechter Rijpert fluit voor het einde van de reguliere speeltijd en beide ploegen maken zich op voor de penaltyreeks.
Doelman Carlo v/d Beukel staat voor het eerst oog in oog met de tegenstander. Taxandria schiet de eerste pingel binnen. Daarna is het de beurt aan Ronny de Bresser die niet faalt en de stand gelijk trekt. De 2e penalty voor Taxandria wordt benut en het is aan Smoutje om DESK in de race te houden. Ook Djordi faalt niet en brengt de stand op 2-2.

De derde strafschop voor Taxandria wordt over geschoten en Aron van Seeters kan DESK op voorsprong brengen. Aron schiet de bal door het midden op de doelman uit Oisterwijk, maar de strafschop moet opnieuw genomen worden en wordt daarna feilloos binnen gepoeierd. DESK op 2-3 en Taxandria trekt de stand weer gelijk. Jur Molenschot mag zijn doelpunt mee pikken voor DESK als ook hij zijn penalty benut. Taxandria brengt de spanning weer terug en maakt de 4-4. De laatste pingel kan de volgende ronde betekenen voor DESK. Het is Mitchell Bastianen die de bal goed legt op de stip en zijn aanloop neemt. Mitchell schiet de 5e penalty voor DESK binnen en zorgt daarmee dat DESK verder bekert in het toernooi. Op naar Vessem voor de volgende bekerronde.

Bekijk de mistige foto’s van het duel op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , ,