Baardwijk – DESK (3-1)

03-12-2017 om 19:19 DESK 1, DESK Nieuws

2017-12-03-baardwijk-desk

DESK onderuit in Bork

Zondagmiddag 3 december. Het is koud en mistig in Bork waar de mannen van Baardwijk en DESK de derby in de derde klasse spelen. Op voorhand lijkt DESK favoriet, echter weet men dat je bij de buufkes in Waalwijk altijd moet uitkijken. De Wollukse zijn ongetwijfeld gebrand om te winnen van de Ketsheuvelse.

Om half 3 wordt afgefloten door een jong, slank manneke. Bork dwingt aan, net als DESK dat na 8 minuten voetballen de eerste kans krijgt. Stijn Bergmans neemt een corner kort op Daan van Loon. Die slingert de bal voor en Walter Klijs kopt over. Pas na 17 minuten wordt keeper Carlo van den Beukel – ex-Bork – voor het eerst op de proef gesteld. Een laag afstandsschot wordt klemvast gepakt door Beukie.

In de 22e minuut komt Bork op voorsprong. En hoe! Een schot van 25 meter vlamt hard via de onderkant lat achter Carlo: 1-0. Een wereldgoal aan Wollukske zijde, wie had dat gedacht. DESK zoekt vervolgens de gelijkmaker, maar heeft het lastig tegen de ploeg uit Wolluk die DESK achteruit drukt. Baardwijk komt vervolgens bijna op 2-0 na een vrije trap met een lastige stuit voor v/d Beukel. Een corner volgt.

5 minuten voor rust is het de pijlsnelle directe tegenstander van Dylan Roovers die de bal hard voortrekt. De lage voorzet wordt van dichtbij hard binnen getikt: 2-0. Een mooie goal van Bork alom. De jonge scheids blaast na precies 45 minuten op zunne fluit. En da’s maar goed ook, want de eerste helft heeft DESK het de tegenstander niet moeilijk gemaakt. Op twee kopkansen na heeft de ploeg van trainer Biemans voor weinig gevaar gezorgd. Tijd voor een donderspeech in de kleedkamer.

De tweede helft begint en er is meteen weer dreiging vanuit Baardwijk. Een vlammend schot in de korte hoek wordt corner getikt door Beukie. Wat er al aan zat te komen, gebeurt al snel in de tweede helft. Bork komt op 3-0 na een corner. In een drukke zestien redt Carlo de bal nog maar een Baardwijk-speler kopt alsnog binnen bij de tweede paal: 3-0.

Alsof dat al niet erg genoeg is, moet DESK een kwartier voor tijd met 10 man verder. Daan van Loon kan vervroegd gaan douchen nadat-ie iets te laat inkomt en de rode prent krijgt. DESK begint daarna pas te voetballen. Dat mondt uit in een tegengoal. Mitchell Bastianen verzilvert de eerste kans voor DESK en doet dat schitterend. Een bal wordt niet weggewerkt in de zestien bij Baardwijk. Mitchell neemt over en lobt de bal heerlijk over de doelman heen die aan de grond genageld staat: 3-1.

DESK jaagt daarna door, maar nee, het was niet de Kaatsheuvelse middag. De goal van Mitta was het enige lichtpuntje van DESK op deze koude en druilerige zondagmiddag.

Zo wint Baardwijk verdiend met 3-1 de Wolluk/Ketsheuvelse derby.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , ,